Osm tipů pro bezstarostné nakupován


20. 08. 2015  12:59          komentáře (0)

Platebních karet je v České republice více než obyvatel, aktuálně přes 11 milionů. Dá se jimi platit v obchodech, kavárnách, restauracích, na čerpacích stanicích… i na internetu. Pohodlně a bezpečně.

Osm tipů pro bezstarostné nakupován




Díky svým výhodám si platební karty získávají stále více příznivců. V některých zemích, především na severu Evropy, se už dokonce začíná uvažovat o zrušení klasických peněz. Sepsali jsme hlavní důvody, proč i u nás se vyplatí při placení sáhnout raději po kartě než po hotovosti:

  1. Platíte BEZPEČNĚ
    Při placení kartou Visa nemusíte mít obavy z případného zneužití. Vaše platby chrání PIN i další bezpečnostní prvky. V případě ztráty platební karty ji můžete snadno zablokovat. Při včasné blokaci na rozdíl od ztráty hotovosti o své peníze nepřijdete. Blokace karty je zdarma.
  2. Platíte POHODLNĚ
    Když jdete na nákup, nepotřebujete mít v peněžence ani korunu. U pokladny jednoduše zaplatíte svou platební kartou Visa. Odpadá tak nejen čas zbytečně strávený hledáním bankomatu, ale i poplatky za výběr.
  3. Platíte RYCHLE
    S bezkontaktní kartou je placení elegance a rychlost sama.  Kartu nikam nevkládáte, stačí ji pouze přiložit k platebnímu terminálu. Jedno pípnutí – a je hotovo. Při částce nad 500 Kč z bezpečnostních důvodů zadáváte i PIN kód. Zcela výjimečně můžete být o zadání PIN kódu požádáni i u nižších částek. Jedná se jen o posílení bezpečnosti a i tak celý proces zabere jen několik sekund.
  4. O svých výdajích máte DOKONALÝ PŘEHLED
    Díky placení kartou Visa se všechny vaše nákupy zaznamenávají. Máte tak k dispozici detailní přehled plateb - na měsíčním výpisu z účtu, v internetovém bankovnictví a dnes už i v mobilu. Na rozdíl od hotovosti vždy víte, kdy a za co jste utratili peníze.
  5. Můžete platit KDEKOLI

Platební kartu dnes můžete prakticky kdekoli – při nákupu potravin, drogerie, oblečení, pohonných hmot nebo léků. Počet platebních terminálů u obchodníků stále roste. Kartou Visa můžete platit na 38 milionech míst ve více než 200 zemí po celém světě.

  1. Můžete platit jednoduše i ONLINE

Kvalitní internetové obchody přijímají platební karty a bezpečnost transakcí v nich zajišťuje technologie Verified by Visa. Její logo pro vás může být zárukou, že nemusíte mít obavy v daném eshopu platební kartu použít. Jste automaticky chráněni zneužitím či krádeží vašich peněz.  Pokud navíc platíte kartou Visa v internetovém obchodě a zboží Vám není doručeno, přijde poškozené nebo obdržíte jiné, můžete být bez obav, banka Vám pomůže získat peníze zpět.

  1. Používat kartu se VYPLATÍ

Placení kartou je jednoduché, pohodlné a bezpečné. Nestojí to nic navíc (pokud by vám některý obchodník přece jen chtěl účtovat poplatek, musí Vás na to předem upozornit), a dokonce díky placení kartou můžete ušetřit. Jednak na výběrech z bankomatu (nepotřebujete hotovost), a jednak třeba při placení v eshopech. Obchodníci při platbě kartou velmi často neúčtují, případně snižují poplatky za dopravu nebo dobírku.

  1. Své peníze máte POD KONTROLOU

Pravidelné výpisy, díky kterým máte dokonalý přehled – i zpětný – o všech karetních transakcích, jsou jedna věc. Lze si však aktivovat i „upozorňující“ SMS/maily, které vám banka automaticky pošle, kdykoli provedete platbu nad určitý stanovený limit. To samé platí pro příchozí platby. Vždy se tak dozvíte o všech zásadnějších platbách nebo o tom, že vám zrovna na účet přišla výplata. Snadno byste odhalili, kdyby vám někdo naboural účet nebo čerpal prostředky bez vašeho vědomí. Můžete se také podobnou zprávou nechat upozornit na nízký zůstatek na účtu.



Osm tipů pro bezstarostné nakupován

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16460581616

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více