Otestujte svoji finanční gramotnost na toaletách Atria Flora


12. 09. 2012  15:46     tz     komentáře (0)

Návštěvníci nákupní galerie Flora, kteří od 7. do 21. září 2012 využijí během nakupování dámské či pánské toalety, mohou otestovat svoji finanční gramotnost. Na stěnách jednotlivých toalet, včetně kabinek, bude nalepeno deset různých otázek z oblasti financí. Zda testovaný odpověděl správně či ne, se dozví přímo na místě.





„Toalety navštěvují lidé s jasným záměrem a většinou zde nestráví více než pár minut. Jednotlivé otázky testu jsou vytvořené tak, že jejich přečtení a zodpovězení nezabere příliš času,“ upřesňuje koordinátorka projektu Den finanční gramotnosti Viola Baštýřová a dodává: „Akce se koná pod hlavičkou projektu Den finanční gramotnosti, který v loňském roce spustila finančně-poradenská společnost Partners. Jeho cílem je finančně vzdělávat obyvatelstvo, diskutovat o úrovni finanční gramotnosti Čechů a ve spolupráci s UNESCO či OSN ustanovit 8. září jako Den finanční gramotnosti.“

. .

Informace o projektu najdete na zábavně-naučném webu www.denfinancnigramotnosti.cz. Tam jsou další testy finanční gramotnosti, články a poradny, slovníček pojmů a také Škola finanční gramotnosti. Kromě vzdělávací části lze na stránkách najít také komiksové vtipy ze světa financí a amatérská videa na téma mezigeneračních rozdílů ve finanční gramotnosti.



Otestujte svoji finanční gramotnost na toaletách Atria Flora

Diskutovat (0)