Pandemický zákon zatím nebude. Koalice bojuje mezi sebou


11. 02. 2022  08:06     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Komentář: Pandemický zákon shodil ze stolu koalicí ovládaný senát. Do velké míry se potvrzuje autonomní role senátu, který je imunní vůči stranickým vedením a sekretariátům. Je otázkou, zda je to dobře.

Pandemický zákon zatím nebude. Koalice bojuje mezi sebou




Někteří koaliční poslanci už se nechali slyšet, že zamítnutí senátu v poslanecké sněmovně přehlasují. Sil na to mají dost. Připomeňme, že koalice disponuje v poslanecké sněmovně většinou 108 hlasů. Na druhou stranu už tento stav ukazuje jak se bude do budoucna činnost koalice vyvíjet.

Dříve nebo později začnou vznikat vážné rozpory, protože hráčů je na hřiště prostě až příliš. Pokušení a síla moci je na některé lidi až moc silná a vždy se začne v průběhu času projevovat. Vše sice opticky vypadá poměrně klidně. Vládu reprezentuje klidná síla Petr Fiala, ale už jsme tu měli za dobu velmi krátkého vládnutí nové vlády už poměrně hodně kauz. Sdělovací prostředky jsou ale vůči vládě velmi vstřícné. O jednotlivých kauzách sice informují, ale již do nich "nešťourají" jako bylo zvykem a stále je neopakují. 

Porovnáme-li kauzu bývalé ministrině Schillerové a jejím PR, tak ta se objevovala v médiích několik dnů z jedné či druhé strany. Pokud se objeví kauza koaličního politika, tak se o ní jen informuje, a následně vyšumí. Že by se těmito kauzami někdo výrazně zabýval, neplatí. Veto senátu, kde zřejmě nebyl zákon pořádně předjednán je příkladem a můžeme se přesvědčit jak rychle problém a kauza vyšumu do ztracena, stejně jako kartové hrátky ministra zdravotnictví, či jeho nepravdivé informace o tom, co na mobilu dělal. Všichni přeci máme vědět, že největším "lhářem" je Babiš, a ne nikdo jiný, kdo aktuálně a prokazatelně neříká pravdu.



Pandemický zákon zatím nebude. Koalice bojuje mezi sebou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15522464208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více