PayPal a Lenovo spouštějí kampaň proti jednoduchému zabezpečení hesly


18. 02. 2013  13:17     tz     komentáře (0)

Společnosti sdružené pod hlavičkou organizace FIDO Alliance, mezi které patří také Lenovo a PayPal, spustily novou kampaň, proti jednoduchému zabezpečení hesly. Aliance propaguje nové technologické standardy, které by měly zvýšit bezpečnost uživatelských účtů, a proto má představená kampaň za cíl ukázat, že zařízení, které uživatel používá pro přihlášení ke svému účtu, by mělo hrát důležitější roli z hlediska ověřování. Takový přístup by značně omezil možnosti hackerů, kterým se v posledních měsících často daří odcizovat uživatelská hesla.

PayPal a Lenovo spouštějí kampaň proti jednoduchému zabezpečení hesly




Standardy, které se FIDO Alliance snaží prosadit, přiřadí přihlašovací údaje ke konkrétnímu zařízení – technologie k ověření zařízení využije čip TPM, který se nachází v mnohých počítačích, případně bude od uživatelů požadovat použití čtečky otisků prstů. Pokud se společnost rozhodne využít nové standardy, může od uživatelů požadovat ověření ve dvou krocích, tedy ověření pomocí hesla a hardwarové ověření prostřednictvím zařízení.
Zmíněné takzvané dvoukrokové ověřování již dnes není nic neobvyklého – tuto formu zabezpečení využívají především banky a velké společnosti. Běžní spotřebitelé se s ní mohou setkat při používání služeb Google, Dropbox nebo Facebook. Ovšem pouze zlomek uživatelů si takto chrání svůj účet.



PayPal a Lenovo spouštějí kampaň proti jednoduchému zabezpečení hesly

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16265532576

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více