Perličky z praxe:
Pojišťovna řešila psychickou újmu slepic i půlmilionový průjem


06. 01. 2020  00:09     Tisková zpráva     komentáře (0)

V pojišťovnictví se občas dějí věci těžko k uvěření. Zaměstnanci Direct pojišťovny sestavili koncem roku 8 nejbizarnějších pojistných událostí, se kterými se při práci setkali.

Perličky z praxe: Pojišťovna řešila psychickou újmu slepic i půlmilionový průjem




Průjem k nezaplacení

Zatím nejdražší léčbu průjmu platila pojišťovna klientovi, který onemocněl ve Spojených státech amerických. Léčba střevních potíží za velkou louží stála pojišťovnu 688 tisíc korun.

Mražení zlatých rybek

Speciálně vyšlechtěné okrasné kapry si nechal pojistit chovatel ryb. Celý chov těchto KOI kaprů mu ale uhynul. „Pojištěný byl neobyčejně poctivý a ryby pro jistotu zmrazil, aby měl důkaz, až přijde pojistnou událost sepsat,“ potvrzuje mluvčí Directu Nela Maťašeje.

Výpadek proudu a nelegální sasanky

Zaměstnanci pojišťovny řešili škodu na akváriu, ve kterém kvůli výpadku proudu zahynuly drahé mořské sasanky a akvarijní ryby v hodnotě přes 50 tisíc korun. Vše vypadalo jako standardní škoda, když měl ale klient dokládat faktury za nákup drahých živočichů, po delším rozhovoru přiznal, že vše koupil na černém trhu. Proplacení škody se nedočkal – ke všemu totiž ani neměl pojištěné přepětí a podpětí.

Záměna Mercedesů

Občas se pojišťovny setkávají i s podvody. Zajímavý případ nastal u klienta, který měl pojištěný vozový park tří stejných aut. Jednalo se o dodávkové Mercedesy. Po čase si z Německa přivezl ještě jedno totožné auto, ovšem s nabouraným zadkem. Při sjednávání dalšího pojištění přehodil SPZ nového vozu na jedno ze svých nebouraných aut a na fotografiích pro pojišťovnu ho vydával za Mercedes z Německa. Prozradila ho úplná drobnost – stará česká dálniční známka na čelním skle, která na zahraničním voze nedávala smysl.



Perličky z praxe: Pojišťovna řešila psychickou újmu slepic i půlmilionový průjem

Diskutovat (0)