Petr 22 let:
Díval se jak jeho kamarádi bijí bezdomovce. Odsouzen byl také


16. 06. 2016  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Petr je věrný člen své party do níž patří už od střední školy. Kluci spolu už hodně zažili, ale ještě nikdy ne takový průšvih jako teď. Stačí, že dva kluci z party jsou rváči a frajeři, což ostatním členům party imponuje. Petra stáhli do propasti. ČTĚTE DÁLE!

Petr 22 let: Díval se jak jeho kamarádi bijí bezdomovce. Odsouzen byl také




Parta šla v sobotu večer slavit narozeniny jednoho z nich. Všichni požili velké množství alkoholu včetně Petra. Zábava probíhala až do zavírací doby podniku. Ve dvanáct hodin v noci pak skupinka vyrazila hledat místo, kde je ještě otevřeno a kde by mohla svou zábavu korunovat. To už se skupince nepodařilo.

Po cestě alkoholem posilnění členové skupiny potkali dva bezdomovce jak vytahují odpadky z kontejneru. Následovalo několik urážek do dobytků, na což bezdomovci reagovali stejným způsobem. V tu chvíli se dva vedoucí skupiny, tedy nejagresivnější kluci vrhli na bezdomovce a začali je bezhlavě mlátit. Po pádu na zem pak bezdomovce kopali do břicha a do hlavy. Ostatní členové skupiny udělali křoví a celou rvačku sledovali.

Když se bezdomovci přestali hýbat, skupinka se smíchem odešla. Hned druhý den zadrželi všechny účastníky rvačky policie. Proběhly výslechy, kde se Petr dozvěděl, že bezdomovci skončili v nemocnici s vážnými zraněními a jeden byl operován. Navíc se Petr dozvěděl, že vůdce party odcizil jednomu z bezdomovců koženou bundu na což si Petr už ani nepamatoval. Po výsleších členů party si všichni včetně Petra vyslechli obvinění z trestného činu loupeže.

Petr se u soudu hájil, že on žádného bezdomovce nenapadl, nikdy by to ani neudělal. Jen přihlížel a do konfliktu se nijak nezapojoval. Vše způsobili pouze dva agresivní členové party a ostatní jen přihlíželi. Žádal tedy o zproštění obžaloby. Jak soud prvního stupně, tak odvolací soud však konstatoval, že vinni jsou všichni členové party bez ohledu na to, zda aktivně napadli bezdomovce, nebo jen přihlíželi s úmyslem zakrýt výhled na rvačku a krádež bundy. Odvolací soud pak ve svém odůvodnění v případě Petra konstatoval, že byl členem skupiny, která bezdomovce napadla, všichni byli vedeni stejným záměrem poškodit bezdomovce a rozdíl byl pouze v podílu jednotlivých členů party na výsledku celého činu. Petr navíc napadení bezdomovců nebránil, nijak se nevyhranil proti jejich napadení a byl tak v rámci celé skupiny srozuměn s následkem, který vedl k poškození bezdomovců a odcizení bundy.

Odlišné podíly jednotlivých členů party se promítly pouze do výše trestu jednotlivých členů. Dva nejagresivnější členové party byli odsouzeni k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Petr byl shledán vinným ze stejného trestného činu, s ohledem na menší podíl na celém činu si však vyslechl odsouzení k podmíněnému trestu.

Petrovi se tak rozhodně nevyplatilo asistovat u celého činu a to ani pasivním přihlížením. 

DALŠÍ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Petr 22 let: Díval se jak jeho kamarádi bijí bezdomovce. Odsouzen byl také

Diskutovat (0)