Petr, 59 let - Postavili u jeho pozemku jímku. Pomohl mu až soud


15. 10. 2015  00:09     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Petr žije ve svém domě na malé vesnici už třicet let. Vždy se všemi sousedy vycházel bez problémů. Doby se však změnily a dům v bezprostředním sousedství koupil chatař z Prahy. Ten následně nechal postavit hned vedle pozemku a domu Petra jímku.

Petr, 59 let - Postavili u jeho pozemku jímku. Pomohl mu až soud




Nebylo tedy překvapením, že žumpa, kterou měl pan Petr asi deset metrů pod svým oknem, silně zapáchala. Navíc byla postavena nekvalitně a splašky přetékaly z žumpy až na Petrův pozemek. Petr se tedy rozhodl věc řešit a navštívil svého nového souseda, kterého požádal o řešení celé věci. Soused se však odmítl s Petrem bavit a vykázal ho ze svého pozemku a to velmi hrubým způsobem.

Petr je slušný člověk a tak se snažil se situací smířit v domnění, že když soused nechce, nic s tím stejně nenadělá. Po několika týdnech si však i Petr uvědomil, že dům je za těchto podmínek jen těžko obyvatelný a nezbude mu než se poradit s právníkem. Petr tedy kontaktoval advokátní kanceláře, kterou mu doporučil jeho kamarád a kterou našel na serveru www.ProfiPravnik.cz. Právník mu připravil konkrétní postup kroků, které musí v následujícím období realizovat, aby se domohl odstranění žumpy s níž jinak nemohl nic udělat.

Pan Petr tedy prostřednictvím svého právníka zaslal sousedovi dopis, v němž ho vyzval k odstranění nebo přestavbě žumpy. Odpovědi se však nedočkali a po uplynutí stanoveného termínu zpracoval právník žalobu na zamezení vnikání splašků na pozemek pana Petra a na zamezení zápachu vedoucí z jeho jímky.

Při řízení shledal soud, že zásah, který způsobil soused panu Petrovi je skutečně závažný a zásadním způsobem narušuje užívání Petrova pozemku i domu. Soud následně přikázal sousedovi, aby na vlastní náklady jímku, která byla navíc postavena načerno, zboural a tuto vybudoval legálně na jiné části svého pozemku, ve výrazně větší vzdálenosti od Petrova pozemku a domu.

Po několika měsících velmi nepříjemného stavu si mohl Petr oddechnout a znovu začít plnohodnotně užívat svůj pozemek i dům.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ A POUČNÉ KAUZY A PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Petr, 59 let - Postavili u jeho pozemku jímku. Pomohl mu až soud

Diskutovat (0)