Petra J. 28 let:
Naletěla jsem svému expříteli. Přišel si na statisíce


14. 02. 2019  00:15     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Paní Petra se zamilovala. Vždyť je to krásné, pomyslíte si možná. Krásné je to v případě, kdy je láska opěvována. Vztah jejího přítele k ní byl spíše kořistnický. Připravil Petru o třista tisíc korun, které musí dodnes splácet bance. ČTĚTE DÁLE!

Petra J. 28 let: Naletěla jsem svému expříteli. Přišel si na statisíce




Petra se Jirkou seznámila přes inzerát. Byl velmi seriózní a pozorný, dokonce myslel nový vztah tak vážně, že na třetí schůzce začal plánovat společné bydlení. Vše bylo tak jednoduché. Jirka vlastní starý byt po babičce, ve kterém mohou spolu bydlet. Petra si vezme půjčku a tu investují do bytu v Jirkově vlastnictví a mohou spolu začít nový šťastný život. Jirka vše popisoval skutečně živě a Petra opětovala jeho zájem a pozornost.

Zašla tedy do banky a vzala si spotřebitelský úvěr ve výši 300 tisíc korun. Celou částku pak zaplatila za rekonstrukci Jirkova bytu, který také určitou částkou na tyto opravy přispěl. Byt byl skutečně moc hezký. Petra se s důvěrou k Jirkovi nastěhovala a ani jí nenapadlo řešit nějak svou půjčku a peníze, které investovala do bytu. Bude přeci jejich společný, říká Jirka. Společný život více méně fungoval po dobu dvou let. Těsně po uplynutí dvou let od rekonstrukce oznámil Jirka Petře, že s ní už být nechce. Vyzval ji k opuštění bytu, sbalil jí věci a dal jí ultimátum, aby odešla do dvou týdnů z bytu.

Petra se samozřejmě bránila, plakala, prosila. Teprve jako poslední argument použila svůj dluh a  peníze, které použila na opravu Jirkova bytu. Jirka se jí vysmál. "Proč myslíš, že jsem s tebou ty dva roky vydržel? Protože po dvou letech se promlčují veškeré nároky z bezdůvodného obohacení. Teď už máš smůlu." Petra zůstala v údivu stát, jako opařená. Tohle od Jirky nečekala. Už další den se od Jirky odstěhovala. Navštívila právníka, který jí její obavy potvrdil. Bohužel už po tak dlouhé době nemá na nic nárok. Vše je promlčeno. Chybou bylo, že si Petra neošetřila včas svou investici do bytu s Jirkou smluvně. V takovém případě by bylo možné s věcí něco dělat. Takto nezbývá Petře nic jiného, než oči pro pláč a další čtyři roky splácení půjčky, ze které neměla vůbec nic.

MÁTE TAKÉ TAKOVÝ ČI JINÝ PRÁVNÍ PROBLÉM? CHCETE SE INFORMOVAT NA PRÁVNÍ MOŽNOSTI A POSTUP? NECHCETE NĚCO ZANEDBAT A RISKOVAT TAK SVÉ PROSTŘEDKY? MŮŽETE POUŽÍT NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNU ZDE! Poradna je z kapacitních a praktických důvodů zpoplatněna částkou 300,- Kč.

logo



Petra J. 28 let: Naletěla jsem svému expříteli. Přišel si na statisíce

Diskutovat (0)