Placení mobilem je skvělá inovace. Stále ale výrazně zaostává za kartami


03. 09. 2015  00:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Placení mobilem je velmi dobrá inovace, která zaujala tisíce klientů. Stále však tento způsob placení není využíván tolik jak by si banky představovaly. Stále totiž drtivě vede platba kartou, nyní tou bezkontaktní.

Placení mobilem je skvělá inovace. Stále ale výrazně zaostává za kartami




Z pomyslného zápasu oblíbenosti placení mezi platebními kartami a mobilem vychází jako vítěz bezkonkurenčně právě platba kartou. Bezkontaktní kartou totiž platíme nejvíce v Evropě. Placení mobilním telefonem už tak populární není. Přitom se jedná o velmi dobrý způsob placení. Kartu totiž můžete snadno zapomenout, zatímco mobil nosíte u sebe v podstatě neustále. Stačí si přitom číslo telefonu propojit se svým účtem a stáhnout si potřebnou aplikaci, pak již nic nebrání tomu jít vesele nakupovat a utrácet.

Platit mobilem přitom nemusíte jen u obchodníků na jejich terminálech, ale také na internetu. Není nutné přitom stále myslet na svou platební kartu. Mobilem platíte vlastně také bezkontaktně. Způsob přípravy telefonu na bezkontaktní placení je velmi jednoduchý a na internetu lze dohledat ty nejvýhodnější způsoby. 

Zejména u starších lidí a lidí, kteří jsou konzervativnější, si placení pomocí mobilního telefonu zatím stále nenašlo své příznivce. Problém jsou pochybnosti o bezpečnosti prostřednictvím telefonu, nebo strach, že telefon s tímto systémem bude přitažlivější pro zloděje. Svou roli zde hraje i strach z úniku přihlašovacích údajů a jejich zneužití.

I placení pomocí mobilního telefonu se může rychle stát minulostí. Ve chvíli, kdy platební karty nahradí očekávaná technologie otisku prstů, by totiž jak placení kartou, tak i placení pomocí mobilního telefonu rázem ztratilo smysl. K platbě by totiž lidé nepotřebovali nic jiného než právě svůj prst a jeho otisk, který by dali na připravený terminál. 

Je tak otázkou, zda je vůbec ekonomické a logické i za současného vývojového stavu investovat do dalšího vývoje plateb pomocí mobilního telefonu. Už brzy totiž může být tento způsob zastarat, stejně jako placení kartou.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Placení mobilem je skvělá inovace. Stále ale výrazně zaostává za kartami

Diskutovat (0)