Platby kartou v zahraničí:
jen za zkrášlovací služby přes 14 milionů korun


08. 08. 2012  11:07     Pavla Hávová     komentáře (0)

Češi na sobě v cizině rozhodně nešetří. Nejvyšší platby kartou za poskytování služeb se týkají zdraví a krásy. V kadeřnických, kosmetických a masážních salónech za hranicemi republiky zaplatili v loňském roce kartou přes 14 milionů korun. Nejoblíbenějšími místy pro pobyt v lázních bylo Slovensko, Maďarsko a překvapivě i Dánsko. Dvě tisícovky Čechů zde zanechaly útratu přesahující 2,5 milionu korun. Vyplývá to z dat ČSOB a Ery.





Češi se své pravidelné péče o vlasy nevzdávají ani v zahraničí. Velké oblibě se přitom za tyto služby začíná těšit platba kartou. „Tato forma placení je výhodná, neboť lidé nikdy nemusí předem odhadnout, jaké služby přesně využijí a kolik za ně zaplatí. A když jim nestačí hotovost, karta vše vyřeší,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB a Poštovní spořitelny. A kde Češi za kadeřnické služby loni nejvíce utráceli? „Překvapivě v Holandsku. Za kosmetiku a kadeřníka zde v roce 2011 zaplatili kartou více než 1,1 milionu korun. Souhrnná částka v rámci celého světa činila téměř 4,3 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič.

 .

Kromě kadeřnických a kosmetických služeb lidé v zahraničí často využívají i různé nabídky masážních salónů. „Co se týká platby kartou, první místo neobsadilo Thajsko, ale Španělsko. Vysvětlení je přitom prosté – masáže se v Thajsku odehrávají často na pláži, kde maséři berou výhradně hotovost,“ komentuje statistiky Peter Demjanovič. Za masáže ve Španělsku Češi loni zaplatili kartou přibližně 537 tisíc korun.  

 .

Pro zajímavost – téměř shodnou částku, jakou Češi loni zaplatili za kosmetiku a kadeřníka, utratili i za cestování taxíkem. „Často to bývá jediná možnost, jak se dostat na neznámé místo bez zbytečného bloudění. Proto není divu, že lidé za tuto formu dopravy v minulém roce v zahraničí zaplatili kartou přes 4 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič. Největší částku lidé zaplatili ve Finsku – téměř 400 tisíc korun. Na druhém místě skončily USA s necelými 300 tisíci korunami a Maďarsko, kde lidé taxikářům prostřednictvím platební karty „nechali“ 175 tisíc korun. 

 


Platby kartou v zahraničí: jen za zkrášlovací služby přes 14 milionů korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12603424432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více