Platební karty UnionPay začínají platit i v ČR


12. 09. 2014  08:28     TZ     komentáře (0)

V pražském hotelu Four Seasons dnes proběhlo setkání významných představitelů čínské sítě bankovních karet UnionPay International, zástupců největších čínských bank China Minsheng Bank, Industrial and Commercial Bank of China, Postal Savings Bank of China, vedení společnosti Global Payments Europe a Její Excelence velvyslankyně Čínské lidové republiky Ma Keqing. Přítomni byli také zástupci Centrály českého cestovního ruchu CzechTourism, představitelé českých bank a další významní hosté. 

Platební karty UnionPay začínají platit i v ČR




Hlavním tématem setkání bylo oficiální zahájení akceptace bankovních karet UnionPay v České republice a prohlubování vzájemných česko-čínských vztahů v souvislosti s podporou cestovního ruchu pro občany Čínské lidové republiky a dalších asijských zemí.

Všechny uvedené strany tak oficiálně podpořily a zahájily plnohodnotný nástup mechanismů souvisejících s akceptací nejrozšířenějších čínských platebních karet UnionPay, které jsou rovněž majoritně akceptovány v celém asijském regionu.

Naším zájmem je, aby se karty UnionPay staly široce akceptovaným platebním nástrojem při nákupu českých výrobků a služeb, stejně tak, jak je tomu u ostatních karet. Čínští turisté navštěvují Českou republiku čím dál tím častěji a stávají se významnými zákazníky pro české obchodníky, kteří se jim snaží vyjít co nejvíce vstříc. Jedním z takových kroků je právě akceptace platebních karet UnionPay v široké obchodní síti,“ sdělil přítomným novinářům Rodney Farmer, generální ředitel Global Payments Europe.

Platební karty UnionPay jsou jedinou domácí platformou bankovních karet v Čínské lidové republice a od roku 2002 operují pod záštitou Centrální banky Číny. Ačkoliv jsou tyto karty mimo čínský region někdy neznámým pojmem, jsou celosvětově největší karetní platební platformou. „Platební karty UnionPay používá přes 2,5 miliardy držitelů na celém světě a jsme rádi, že se Evropa stala také součástí jejich akceptace. Držitelé karet UnionPay průměrně utratí v Evropě za jeden nákup přibližně 1000 EUR,“ poukazuje na význam těchto karet David Nagy, ředitel CEE a Severského regionu společnosti UnionPay International.

Ředitel Institutu turismu České centrály cestovního ruchu CzechTourism Jan Hegert upozornil na fakt, že do Česka, zejména pak do Prahy a dalších velkých měst či kulturně a společensky významných regionů v ČR, zavítá každým rokem o desítky procent více čínských turistů. „Meziroční nárůst se od roku 2005 počítá v desítkách procent, to je významný příspěvek nejen do oblasti cestovního ruchu, ale také celé české ekonomiky. V roce 2013 navštívilo Českou republiku 174 tisíc čínských turistů a v letošním roce se odhaduje, že jich přijede až 200 tisíc. Jen pro srovnání, v roce 2005 jich navštívilo ČR pouhých 18 tisíc,“ vyjádřil se k nárůstu cestovního ruchu Hegert.

Pro čínské turisty jsme v rámci Evropy jinou, netradiční destinací. Podle zástupců velkých čínských touroperátorů právě o tyto destinace zájem v Číně každým rokem narůstá. Číňané obvykle navštěvují Česko v rámci balíčku, ve kterém je zahrnuto například ještě Rakousko, Maďarsko a Německo. V naší zemi je zajímají především historické památky a další památky UNESCO. Starší turisté vyhledávají nostalgii, zajímá je současnost bývalé komunistické země. Mladší turisté, kteří jezdí často v páru, objevují naši bohatou kulturu, umění i historii, nezřídka kdy také hledají romantiku a mystiku. V Česku jsou ochotni v příjemných podmínkách strávit i několik dnů a v případě spokojenosti vyzdvihnout zájem o naši zem u sebe doma v Číně.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!

ČÍNA



Platební karty UnionPay začínají platit i v ČR

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15718159264

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více