Počet žádostí o hypotéku Equa bank rychle roste


14. 03. 2012  16:21     tz     komentáře (0)

Equa bank začala před měsícem a půl nabízet hypotéky a jejich refinancování. Hypotéky přitom nabízí jako první z nových bank, které vloni vstoupily na trh. K dnešnímu dni se na Equa bank obrátilo s žádostí o propočítání, založení či převedení hypotéky už více než 3100 zájemců.





Polovina žádostí je od klientů, kteří chtějí refinancovat svoji současnou hypotéku. To jasně ukazuje, že část Čechů nechce ze setrvačnosti zůstávat u dosavadní banky jen proto, že si u ní už založili hypotéku a že jsou u ní dlouho. Lidé hledají výhodnější produkty na trhu a jsou ochotní přejít se svou hypotékou k jiné bance, pokud vidí, že díky tomu ušetří.

 

Počet klientů Equa bank převýšil v březnu hranici 12 tisíc a banka aktuálně spravuje depozita ve výši 5,2 miliardy korun. Nabízí jedny z nejzajímavějších úroků na trhu, a to se projevuje i na zájmu klientů. Roční termínovaný vklad je v Equa bank s úrokem 3,25 % p.a., u spořicího účtu nabízí banka úročení 2,3 % p.a. a hypotéky v případě refinancování je možné získat za úrok 3,39 % p.a. Primárně cílí Equa bank na klienty tradičních velkých bank a získává je tím, že její služby jsou výhodnější.

   

Hypotéky Equa bank

U hypoték nabízí Equa bank klientům přibližně o půl procenta nižší úrokovou sazbu, než jakou dostávají od své stávající banky. Přesná úspora vždy záleží na konkrétní hypotéce, ale nízké úrokové sazby Equa bank nejsou podmíněny řadou dalších výdajů, zejména poplatkem za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které mohou být v řádu stovek korun měsíčně a které jiné banky běžně klientům účtují. Na nejnižší úrokové sazby refinancovaných i nově zřízených hypoték dosáhne u Equa bank přibližně třetina klientů, zatímco u jiných bank není neobvyklé, že na nejnižší sazbu dosáhne méně než 10 % z nich.

 

Každý, kdo si založí u Equa bank hypotéku nebo si ji nechá u Equa bank refinancovat, dostane od banky na svůj účet 5 000 korun (nabídka platí pro klienty, kteří požádají o refinancování či novou hypotéku do konce letošního března a do konce září uzavřou smlouvu o úvěru).

 

Klient, kterému končí fixace úroku v jeho stávající bance např. až v létě, může už nyní poptat v Equa bank úrokovou sazbu na další období a případně si až šest měsíců dopředu zajistit refinancování s aktuální nízkou úrokovou sazbou (od 3,39 % p.a.). Klient tak má šanci vyhnout se tomu, že v následujícím období sazby pravděpodobně vzrostou, neboť nyní již delší dobu setrvávají téměř na historickém minimu. Při sjednání hypotéky v předstihu neúčtuje banka žádný poplatek za její uzavření - sjednání hypotéky je zdarma.



Počet žádostí o hypotéku Equa bank rychle roste

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12444568768

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více