Podílový fond Konzervativní Mix FF IS ČS měl loni výnos 6,72 %


14. 02. 2013  20:46     tz     komentáře (0)

Podílový fond Konzervativní Mix FF, spravovaný Investiční společností České spořitelny, zvítězil ve třetím ročníku analýzy českého investičního trhu Investice roku 2012 v kategorii Smíšený fond 2012. V loňském roce fond vykázal zhodnocení 6,72 %. Konzervativní Mix FF poskytuje klientům možnost široké diverzifikace prostředků při relativně nízkém riziku.

Podílový fond Konzervativní Mix FF IS ČS měl loni výnos 6,72 %




„Získané ocenění nás velice těší, protože odráží kvalitní portfolio management fondu. Rok 2012 byl velmi úspěšný pro všechny třídy aktiv zastoupené v portfoliu fondu – státní dluhopisy, korporátní dluhopisy i akcie. A tak i při velmi konzervativní investiční strategii, kterou fond vyznává, se výnos za loňský rok blíží 7 %,“ uvedl Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny. „Strategie pro rok 2013 je výrazně ovlivněna aktuální výší úroků na peněžním trhu, které jsou blízko nule. Proto se soustředíme ještě výrazněji na segment korporátních dluhopisů na úkor státních. Vyšší výnos než na kreditních trzích pak očekáváme u akcií,“ dodal Martin Burda.

Výkonnost fondu k 31. 12. 2012:

1 rok

3 roky p. a.

5 let p. a.

Konzervativní Mix FF

6,72 %

2,80 %

0,83 %

Neutrální váha akcií v portfoliu fondu je 10 %, ale může se pohybovat v rozpětí 5 až 15 %. Takto nastavená dlouhodobá strategická alokace aktiv odráží závěry studií, které se shodují, že přidání zhruba 12% podílu akcií do jinak dluhopisového portfolia vede ke zvýšení výnosu při současném mírném snížení rizika z důvodu diverzifikace.

Dalším významným rysem podílového fondu Konzervativní Mix FF je potlačení úrokového rizika dluhopisové složky, neboť fond nakupuje dluhopisy s výrazně kratší dobou splatnosti a dodatečný výnos potom dodává přes investice do korporátních dluhopisů s vysokým ratingem, ale i do dluhopisů ze segmentu high yield. Další nadvýnos plyne z investic do dluhopisů emerging markets. Všechny tyto investice jsou realizovány v dolarech a eurech prostřednictvím nákupů specializovaných fondů a jsou měnově zajištěny. To platí i pro akciovou složku, kterou fond nakupuje přes indexy na amerických, evropských a japonských trzích a přes indexy emerging markets trhů.

 

Srovnání jednorázové a pravidelné investice k investičnímu horizontu* (k 31. 12. 2012)

Konzervativní Mix FF

jednorázová investice (výnos p.a.)

pravidelná investice (výnos p.a.)

2,70 %

3,22 %

* Konzervativní MIX FF má investiční horizont 3 roky.

Cílem analýzy Investice roku je přispět ke vzdělávání českých investorů a zvýšit u nich zájem o sebevzdělávání v oblasti osobních financí. V rámci analýzy jsou zveřejněny nejlepší podílové fondy nabízené na českém trhu pro běžné investory za rok 2012. Analýzu pořádají společnosti Fincentrum, PwC Česká republika a odborný portál Investujeme.cz. Hodnocení fondů je založené na objektivních kritériích při respektování podmínky dostupnosti produktu pro běžného klienta. Analýza představuje investorům jednoduchou metodu, jak mohou srovnat jednotlivé fondy na trhu mezi sebou i napříč různými kategoriemi podle podkladových aktiv, do kterých fond investuje.



Podílový fond Konzervativní Mix FF IS ČS měl loni výnos 6,72 %

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16409768832

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více