Pojištění Merlin nyní pro všechny karty tuzemských bank


30. 10. 2009  07:35     Michal Teubner     komentáře (0)

Komerční banka vychází vstříc všem klientům, kteří využívají platební kartu a prostřednictvím vylepšených pojistných produktů Merlin a Profi Merlin od 27. října nabízí širší pokrytí jednotlivých rizik.





Komerční banka reaguje na potřeby klientů, kteří stále více využívají platební kartu jako hlavní prostředek k úhradě za zboží a služby. Stávající podoba pojištění Merlin poskytuje ochranu před důsledky zneužití platební karty v případě její ztráty nebo krádeže, a to i v případech, kdy ke zneužití dojde kdekoli na světě. Ochrana se vztahuje na krádež hotovosti vybrané kartou, ztrátu osobních dokladů a klíčů ztracených nebo ukradených spolu s kartou. Merlin je možné si sjednat ke všem platebním kartám vydaným k jednomu účtu a znějící na jméno pojištěného.   Nová verze pojištění Merlin nabízí:   ·               krytí klientovy spoluúčasti do výše 150 EUR při zneužití platební karty při zneužití karty třetí osobou, a to opakovaně v průběhu roku až do výše limitu (30 000 Kč v případě platby kartou, 15 000 Kč při výběrech z bankomatu nebo na pobočce).   ·               krytí rizika zneužití platebních karet vydaných jinou bankou – pokud klient spolu s pojištěnou kartou KB ztratí i karty jiných peněžních ústavů se sídlem v ČR a nemá tyto karty pojištěny, může uplatnit krytí spoluúčasti do výše 150 euro právě z pojištění Merlin. Merlin nabízený Komerční bankou je tak prvním pojištěním na českém trhu, které kryje i toto riziko.   ·               rozšíření pojistných rizik o náklady na náhradu nebo opravu zboží zakoupeného kartou KB, v případě odcizení mobilního telefonu náklady na pořízení nového přístroje spolu s náklady souvisejícími se zneužitím odcizeného telefonu (volání a zasílání SMS/MMS v době do 48 hod. od odcizení) až do výše limitu.   U Merlina je i nadále zachováno pojištění nákladů vynaložených v důsledku ztráty dokladů a klíčů.   „Klientům, kteří využívají platební kartu, chceme nabídnout co největší pocit jistoty při používání tohoto moderního platebního prostředku. A to nejen pro hotovostní a bezhotovostní operace, ale také pro další možná rizika s využíváním karty nepřímo souvisejícími,“ uvedl Radko Belada, vedoucí retailového bankovnictví KB.   K rozšíření pojištěných rizik došlo rovněž u produktu Profi Merlin, který je určen pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby:   ·               zvýšení limitů při zneužití karty třetí osobou (60 000 Kč pro platby, 20 000 Kč při výběrech z bankomatu nebo na pobočce).   ·               zachování pojištění nákladů stoplistace pro právnické osoby které nemají status mikropodnikatele (definice dle nového zákona o platebním styku)   ·               loupež nebo ztráta hotovosti (tržby) nesené jako vklad na pobočku KB (limit 30 000 Kč)   ·               rozšíření pojistných rizik stejně jako u produktu Merlin (pojištění pro případ odcizení mobilního telefonu a pojištění zakoupeného zboží), Profi Merlin pak nově kryje i rizika ztráty či odcizení klíčů a osobních dokladů.



Pojištění Merlin nyní pro všechny karty tuzemských bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16283261760

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více