Poláci opět bodují. Spustili u nás Valutomat - internetovou směnárnu


29. 01. 2015  00:11     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Poláci opět bodují v bankovních inovacích. Nedávno právě v Polsku spustili samoobslužnou bankovní pobočku - kiosek, nyní spouštějí Valutomat. O co se jedná?

Poláci opět bodují. Spustili u nás Valutomat - internetovou směnárnu




Polsko sílí a bohatne. V současnosti není Polsko pouze lídrem na trhu potravin, ale stále více se prosazuje i na poli služeb. V tomto případě nás zajímají především služby bankovní. Už jsme vás informovali o zajímavé novince, kterou zavedli právě v Polsku. Jedná se o mobilní, samoobslužnou pobočku banky - kiosek. Po vyhodnocení zkušebního provozu se má tato novinka rozšířit do běžného, standardního provozu.

Nyní spustili Poláci další zajímavou novinku, kterou je Valutomat. Smysl je jednoduchý a přitom logický. Škoda jen, že to nenapadlo dříve někoho v Česku. V této internetové směnárně si směnu peněz mezi sebou dohadují přímo uživatelé. Sami tak nabízejí cizí měnu a stanovují si za ní vlastní kurz. Zájemci pak mají možnost za daný kurz měnu nakoupit, nebo si prostě vyberou někoho levnějšího. 

Směnárna tak funguje v podstatě na bázi měnového tržiště. Nemáte tak jako je to u jiných směnáren jeden kurz za který buď nakoupíte, nebo hledáte dál. Zde máte nabídku desítek prodejců, kteří mezi sebou budou soupeřit nabízeným kurzem či případně nějakou doplňkovou službou. Vy si pak prostě vyberete nabídku s nejnižším kurzem a za tento kurz částku cizí měny odkoupíte, nebo naopak cizí měnu prodáte. Vše tak jak to znáte z klasických bazarů a bazárků, kde se prodává nějaký druh zboží.

Výhodou má být fakt, že prodejci nebudou uplatňovat žádné poplatky a směna bude probíhat bez prostředníků. Vyměníte tak v podstatě způsobem, jako by jste měnili peníze na ulici za jasně daný kurz. Doby směny korun za bony od veksláků už jsou sice pryč, ale nový způsob výměny vám umožní v podstatě rovněž nakupovat přímo od prodejce za dohodnutý kurz.

Dle sdělení zástupců serveru mají být dosažené ceny až o 6 procent nižší než je obvyklé u klasických směnáren. 

Můžeme si jen povzdechnout, proč více takových inovací nepochází právě z naší republiky, když se tu bankám tak dobře daří.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!



Poláci opět bodují. Spustili u nás Valutomat - internetovou směnárnu

A funguje to skvěle!
Mohu osobně doporučit - rychlé, snadné a bezpečné....
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12609942272

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více