Polovina Čechů občas zapomene zaplatit fakturu nebo ztratí účtenku


03. 12. 2015  09:22          komentáře (0)

Air Bank spouští službu Šanon, která lidem zjednoduší platby faktur a život s účtenkami

Polovina Čechů občas zapomene zaplatit fakturu nebo ztratí účtenku




Více než 52 % Čechů už někdy zapomnělo zaplatit včas složenku nebo fakturu. Nejčastějším důvodem je odkládání platby kvůli přepisování údajů. To totiž považuje 63 % lidí za zdlouhavé a obtěžující. Složenky a faktury k přepsání přitom dostává přes 68 % Čechů, 37 % lidí dokonce měsíčně nebo častěji. Vyplývá to z průzkumu společnosti STEM/MARK pro Air Bank.

„Banky vylepšují internetová bankovnictví, vyvíjí mobilní aplikace a vydávají platební karty, aby klientům pomáhali s placením. Při placení ale mají lidé také spoustu starostí s různými platebními doklady nebo termíny, kterým zatím banky nevěnovaly velkou pozornost,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Vedle pracného přepisování složenek a faktur představuje pro lidi častý problém také hledání účtenek. 91 % Čechů dostane za měsíc alespoň jednu důležitou účtenku, kterou by si rádi schovali. Jenže 79 % lidí nemá v účtenkách žádný systém. Proto se 51 % Čechů už někdy stalo, že nějakou účtenku hledali a nakonec ji nenašli vůbec. Ti úspěšnější pak někdy tráví hledáním účtenek i několik hodin.

Zjednodušit lidem platby faktur a život s účtenkami se teď rozhodla Air Bank s novou službou Šanon. Šanon bude součástí internetového bankovnictví i mobilní aplikace. Lidé si do něj budou moci nahrávat všechny své platební doklady. Složenky a faktury z něj rovnou snadno zaplatí, protože Šanon sám přečte a předvyplní všechny údaje. Každou účtenku v něm rychle najdou s pomocí fulltextového vyhledávání.

K nahraným složenkám, fakturám a účtenkám mohou lidé v Šanonu přidávat také poznámky nebo obrázky, jako jsou třeba fotky, manuály nebo záruční listy. Mohou si k nim také nastavovat připomínky důležitých termínů. Díky tomu už nezapomenou udělat žádnou platbu, prodloužit smlouvu nebo uplatnit včas záruku.

Vyhnou se tak tomu, že kvůli propadnuté záruce nestihnou něco reklamovat nebo opravit včas. Podle průzkumu STEM/MARK se přesně tohle stalo už 63 % Čechů. Lidé ale podle průzkumu zapomínají i na další termíny. 26 % lidí například někdy prošvihlo garanční nebo technickou prohlídku auta. 21 % Čechů zapomnělo na splátku kreditní karty, 17 % propáslo konec povinného ručení a 16 % konec pojištění bytu.

Šanon bude klientům Air Bank dostupný od pátku 4. prosince 2015. Až do listopadu 2016 ho budou moci využívat úplně zadarmo. Poté za něj s Malým tarifem zaplatí 25 korun měsíčně, u Velkého tarifu ho budou mít dál zdarma v ceně měsíčního paušálu.



Polovina Čechů občas zapomene zaplatit fakturu nebo ztratí účtenku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15651819024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více