Polská mBank spustí služby ve druhé v polovině listopadu


30. 10. 2007  15:09     Olga Skalková     komentáře (0)

Polská BRE Bank finišuje vstup na český a slovenský bankovní trh prostřednictvím své internetové odnože mBank.





Podle mluvčí Daniely Škarkové banka spustí služby už ve druhé polovině listopadu.
Šéf tohoto polského ústavu ze skupiny Comerzbank Slawomir Lachowski přitom včera na tiskové konferenci ve Varšavě potvrdil, že celková investice v obou zemích dosáhne 29 milionů eur (zhruba 800 milionů korun).
Do zisku by se banka měla podle něj dostat v roce 2012. V té době by její portfolio půjček mělo dosahovat 1,2 miliardy eur a na vkladech by měla mít asi 300 milionů eur.
mBanka plánuje získat do konce roku 2010 v Česku a na Slovensku čtvrt milionu klientů. To by ji zařadilo za zfúzovanou Raiffeisenbank a eBanku a zhruba na úroveň spojované HVB Bank a Živnobanky. Stala by se šestkou či sedmičkou trhu.
K proniknutí na oba trhy bude mBank masivně investovat do nových technologií. "Skoro polovina investic půjde do IT," řekl Lachowski. Banka ale na rozdíl od původních informací nebude pouze virtuální institucí. Podle včerejšího vyjádření Škarkové mBank plánuje otevřít v Česku třináct středisek finančních služeb, kde mohou zákazníci požádat o půjčku a také necelou dvacítku takzvaných mKiosků v nákupních střediscích.

"Začneme nejdříve v Praze, v Brně a v Plzni, další města budou následovat," uvedla Škarková. "Hlavními prodejními kanály však bude internet a telefon," řekla Škarková.

Nejdříve začne mBank podle ní s běžnými a spořícími účty, v další fázi pak nabídne spotřebitelské půjčky a hypotéky. Mluvčí včera nechtěla říct podrobnosti k poplatkové politice v Česku, v Polsku však mBank patří k nejlevnějším finančním institucím.

Například vedení účtu a základní bankovní operace či platební karty jsou zdarma, bezplatné jsou rovněž výběry ze tří bankomatových sítí.

Se značkou mBank vstoupila banka BRE Bank na polský trh v roce 2000. Dnes je jedním z klíčových hráčů, má 1,5 milionu klientů.

Expanzí do Česka a na Slovensko zahraniční plány BRE Bank nekončí. "Chceme vstoupit v prvním nebo druhém čtvrtletí 2008 na britský trh, chystáme podat žádost o povolení," řekl Lachowski.



Polská mBank spustí služby ve druhé v polovině listopadu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15685996896

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více