Poplatková revoluce. Banky se musí svléknout do naha


02. 03. 2020  10:01     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ANKETA O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK 2020. V rámci naší ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek vás informujeme o malé poplatkové revoluci. Banky musí povinně přiznat, kolik jste jim za celý rok zaplatili na poplatcích, včetně těch absurdních.

Poplatková revoluce. Banky se musí svléknout do naha




Zatím se to spíš skrývalo. Poplatky, které jste bankám platili, jste museli pracně hledat ve výpisech a následně pátrat po původu a vzniku poplatku. Následně se pak počet a výše zaplacených poplatků rozplynula mezi mnoha výpisy. Dnes je situace jiná. Každá banka vám musí zaslat přehledný výpis všech poplatků, který jste za celý rok zaplatili.

Aktuálně je tak velmi snadné porovnat, kolik za rok na poplatcích zaplatíte u své banky a kolik u banky jiné. Ideu porovnávání výročních výpisů zaplacených poplatků vám velmi jednoduše přiblíží i video, které pro vás natočily děti z rodiny Poplatkových.

VIDEO: POROVNEJTE SI SVOU BANKOU. NEPLAŤTE JÍ VÍC, NEŽ MUSÍTE!

Zasílání výpisu bankám od roku 2020 ukládá evropská směrnice o platebních službách PAD (Payment Account Directive). Ve výpisu najdete, jak zaplacené poplatky, tak získané úroky spojené s používáním účtu.

Dosud vás banky také informovaly o zaplacených poplatcích, ale pouze v rámci klasických výpisů, kde jste museli výdaje za poplatky velmi složitě dohledávat. A pokud jste chtěli zjistit sumu zaplacenou za celý roku, museli jste si nutně všechny vyhledané poplatky sečíst.

Klienti získávají díky povinným ročním výpisům poplatků velmi efektivní nástroj, jak si porovnat nákladnost své banky s bankami jinými. Už nyní je přitom jasné, že zatímco u některých bank nezaplatili klienti za celý rok na poplatcích ani korunu, u jiných bank při stejných službách a transakcích mohli zaplatit i stovky nebo tisíce korun.

Proto se naše redakce server BANKOVNÍ POPLATKY rozhodla spustit porovnávání výpisů poplatků, které jste jako klienti od svých bank obdrželi.

VYZÝVÁME PROTO VŠECHNY SVÉ ČTENÁŘE, ABY ZASÍLALI SVÉ VÝPISY POPLATKŮ DO NAŠÍ REDAKCE. Roční výpisy zaplacených poplatků zasílejte na mail: m.zeman@bankovnipoplatky.cz teď hned! Nejpozději však do 30. 3. 2020.

výpispoplatku2020

Výpis vyfoťte mobilem nebo zkopírujte soubor s výpisem a začerněte své osobní údaje. Pomůžeme vám tak porovnat, jak si vaše banky stojí ve výši uplatňovaných poplatků za loňský rok. V rámci průzkumu také zjistíme výpisy s největší výší poplatků a výpisy s nejnižší výší poplatků.

Díky vám zjistíme černé na bílém, jak vás vaše banka zpoplatňuje a porovnáme, jak zpoplatňují své klienty banky jiné.



Poplatková revoluce. Banky se musí svléknout do naha

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor