Poplatkům se prostě nevyhneš? Klientka si stěžuje


28. 01. 2013  16:00     BP.com     komentáře (3)

Klientka, která napsala následující dopis, má tu "nevýhodu", že okusila kvalitu zahraničních bankovních služeb a ty tak může porovnávat s těmi českými. Věříme, že to nemusí být zrovna jednoduché. Ale použití našeho Kalkulátoru poplatků by mohlo čtenářce určitě pomoci najít vhodnou banku!

Poplatkům se prostě nevyhneš? Klientka si stěžuje




DOPIS KLIENTKY:

Dobrý den,

.

přijeli jsme z Kanady v r. 2002. Otevřeli jsme dva účty v Raiffeisen Bank, jeden dolarový a jeden korunový. A pak to hoblování ze strany banky začalo. Byli jsme zvyklí na solidní kanadské banky, i.e. na dobrý a slušný servis, žádné poplatky za vedení účtu a podobně. Ne tak tady. Raifka si účtovala následující poplatky: za převod peněz z Kanady 3 poplatky total 1200 Kč, vedení korunového účtu 90 Kč/ měsíc, každá transakce 24 Kč, vedení dolarového účtu 187 Kč/měs. , každý výběr 60 Kč. Poplatky se zvyšovaly kvartálně. Po 8 letech nám sdělili, že nejsme perspektivní klienti, abychom do banky raději nechodili osobně, že na nás nemají čas!

Tak jsme přešli do rakouské Oberbank. Poplatky jsou následující:
Poplatky za vedení korunových účtů: 102 a 150 Kč/3 měs., výběr na pokladně 150 Kč, převod peněz z Kanady 1286 Kč, vedení kanadského účtu 60 Kč/měs. Takže zatím jsme na tom o něco lépe. Měsíčně platíme Kalouskovi 15 % daň.
V souhrnu bych řekla, že české/ergo německé a rakouské banky jsou zloději číslo 1. Není na ně žádná regulace, takže loupí, jak a kde se dá. Když to jde regulovat v Kanadě, určitě to jde i tu. Na příklad v Kanadě je stanoven zákonem maximální úrok, a to pro banky a nebankovní sektor. A to je 26 %. Co v tom brání, aby se to zavedlo i  tady???

Myslím, že nic jiného než změna v legislativě nepomůže. A to bude bitva. Ale když vidím, jak mně přicházejí nabídky na půjčky od různých společností a RPSN je kolem 600 %, tak si říkám, kolik dalších chudáků přijde na buben. U nás na vesnici je již několik takových, kteří ztratili následkem takových výhodných půjček střechu nad hlavou. A bude jich vice. Finanční gramotnost lidu v ČR je velmi nízká.
.

S pozdravem,
Ing. Dana R.



Poplatkům se prostě nevyhneš? Klientka si stěžuje

Re: dtto
...nejenom není pisatelka finančně gramotná, ale i po stránce češtinářské je na tom bledě......
dtto
Asi není pisatelka finančně gramotná, když má peníze v těchto žroutech - doporučuji ZMĚNU - třeba Eq...

Z tohoto textu usuzuji, ze pisatel by nejradeji neplatil nic a nikomu... Hm... Tak snat titul Ing. M...
Diskutovat (3)