Poplatky za elektronické bankovní služby klienti bank nechtějí


07. 03. 2016  00:01     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Poplatek za zadání příkazu a změnu trvalého příkazu přes internetbanking se stal nejabsurdnějším poplatkem roku 2015. Lidé tak bankám vzkazují, že nechtějí poplatky za automatizované elektronické služby ČTĚTE DÁLE!

Poplatky za elektronické bankovní služby klienti bank nechtějí




Stále více klientů bank považuje za absurdní, kdy musí platit v podstatě za vyplnění formuláře pro zadání trvalého příkazu, se kterým má banka nulové náklady. Vše totiž probíhá bez přímé účasti bankovního zaměstnance, tedy automatizovaným způsobem. Je to stejné, jako když zašle uživatel mail. Automaticky se tak tento mail připíše do schránky tomu, komu byl určen. Stejným způsobem pak fungují i elektronické služby a jejich zřizování či změna. 

Asi by se lidé nesmířili s tím, kdyby jim byly zpoplatňovány maily, které mají dnes zcela zdarma a které symbolizují svobodu a volnost internetu a internetového propojení. Stejný přístup získávájí klienti i k obdobným službám v rámci internetového bankovnictví. Proč platit za něco, s čím nemá banka žádné výrazné náklady? Ano, banky mohou argumentovat s tím, že musí tvořit a udržovat systémy internetového bankovnictví, investovat do bezpečnosti apod. Nicméně s konkrétní zadanou službou už žádné náklady nemají. Navíc internetové bankovnictví je službou, která už sama o sobě, svou existencí snižuje náklady bank na různé hotovostní operace a další osobní služby na pobočkách bank.

Proč tedy banky motivují klienty, aby nevyužívali zbytečně služeb na pobočkách a vše si vyřizovali přes internetového bankovnictví, když je následně banky za toto přizpůsobení opět zpoplatní? Snaha bank o výběr poplatků za standardní a běžné služby v rámci internetového bankovnictví pak vede k názoru, že se banky snaží bez jakéhokoliv reálného protiplnění zpoplatňovat své klienty a maximalizovat svůj zisk na jejich úkor. 

Posledním trendem vývoje v bankovnictví, ale i ekonomice jako celku je digitalizace a přesun služeb na internet. Smyslem tohoto posunu a vývoje není jen zajištění pohodlí klientů a úspora jejich času, ale především také úspora. Úspora se pak musí týkat nejen bank z pohledu jejich nákladů a je zřejmé, že přesun vyřízení bankovních služeb na internet výrazným způsobem tyto náklady snižuje. Úspora se musí týkat také klientů, kteří tyto služby masivně využívají. Klienti bank pak mají platit především za služby, které za platby poplatků a dalších cen stojí, tedy za služby s vysokou přidanou hodnotou, nikoliv za automatizované a masové služby, které beztak souvisí s jinými produkty za něž už klienti nějakým způsobem platí.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Poplatky za elektronické bankovní služby klienti bank nechtějí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12593898992

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více