Poprvé na Slovensku. Cestující na lince Bratislava -Vídeň zaplatí za jízdenku bezkontaktně


18. 05. 2017  13:28          komentáře (0)

Od května rozšiřují ČSOB a Mastercard svoje platební řešení v dopravě i na Slovensko a společně s dopravcem Slovak Lines umožní cestujícím na lince Bratislava - Vídeň koupit si lístek bezkontaktně prostřednictvím platební karty. Jedná se o první projekt bezkontaktního placení ve veřejné dopravě na Slovensku.

Poprvé na Slovensku. Cestující na lince Bratislava -Vídeň zaplatí za jízdenku bezkontaktně




Novinka je společným projektem ČSOB, Mastercard, slovenského dopravce Slovak Lines a poskytovatele řídicích systémů ve veřejné dopravě Transdata. Platební terminály jsou umístěné v autobusech jezdících ze stanice Mlynské nivy v Bratislavě na vídeňské letiště Schwechat a přímo do centra Vídně. Bezkontaktní technologie umožňuje placení do 20 eur bez zadávání PIN kódu, což jednoznačně zrychluje a zjednodušuje pořízení jízdenky. 

ČSOB společně s partnery úspěšně rozšiřuje řešení pro platby v dopravě v České republice a Slovensko je přirozeně dalším trhem, na kterém chce působit. „Na Slovensku se jedná vůbec o první řešení tohoto druhu a jsme rádi, že má dokonce mezinárodní přesah, protože začínáme právě na lince Bratislava - Vídeň. Věříme, že spolupráce bude nadále pokračovat a podaří se nám terminály rozšířit i na další linky,“ říká Jan Klepiš, manažer Rozvoje obchodu se třetími stranami ČSOB. 

Společnost Mastercard očekává, že rozšiřování inovativních projektů využívajících bezhotovostní placení bude na Slovensku pokračovat. „Přináší celou řadu předností, jako jsou rychlost, bezpečnost nebo komfort. Lidé mají o bezkontaktní platby v dopravě velký zájem. Spolupráci se Slovak Lines proto rozhodně vítáme a jsme přesvědčení, že další dopravci budou tento pozitivní příklad následovat,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko. 

„Pozitivní vztah cestujících k veřejné dopravě dokážeme budovat právě službami, které zjednodušují a zpříjemňují cestování. Platby kartou výborně doplňují naše ostatní inovace. Velkou výhodu vidíme právě v použití běžné bankovní karty, kterou už člověk vlastní, při platbě v autobuse a nepotřebuje žádnou jinou kartu nebo hotovost. Toto je na Slovensku možné úplně poprvé,“ říká Peter Sádovský, generální ředitel Slovak Lines.

„Jsme rádi, že jsme mohli ve spolupráci s ČSOB a Slovak Lines přinést do veřejné dopravy na Slovensku oblíbenou bezkontaktní platbu kartou, a to bez potřeby zadávání PIN kódu,“ dodává Branislav Jurčišin, generální ředitel Transdata, slovenského poskytovatele moderních řídicích systémů ve veřejné dopravě.



Poprvé na Slovensku. Cestující na lince Bratislava -Vídeň zaplatí za jízdenku bezkontaktně

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16384247904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více