Poprvé v Evropě překročily roční výdaje držitelů debetních karet Visa 1 bilion euro


28. 01. 2013  12:00     tz     komentáře (0)

Roční útraty debetními kartami Visa napříč Evropou poprvé překročily 1 bilion euro. Asociace Visa Europe v rámci svých výročních výsledků zveřejnila údaj, který představuje meziroční nárůst o 8.8% (30. 9. 2011 až 30. 9. 2012).

Poprvé v Evropě překročily roční výdaje držitelů debetních karet Visa 1 bilion euro




Navzdory obtížné ekonomické situaci útraty držitelů karet Visa na prodejních místech vzrostly o 8,0% na 1,3 bilionu euro. Na tomto zvýšení se podílel i 16% nárůst v oblasti         e-commerce, který se zařadil mezi nejrychleji rostoucí odvětví společnosti Visa Europe. Výdaje prostřednictvím karet Visa formou online nákupů poprvé dosáhly částky 200 miliard euro (202 mld) a tvoří tak více než 20% zpracovaných transakcí společnosti Visa Europe. Každé 1 euro z 6,75 je v Evropě utraceno právě kartou Visa.
Růst byl také silný v dalších klíčových oblastech, kde Visa Europe působí. Útraty prostřednictvím komerčních karet se navýšily o 17,6% a útraty prostřednictvím předplacených karet vzrostly o 18,3%.
Visa Europe je členská organizace poskytující široké spektrum služeb svým členům a dlouhodobě pracuje s vysokoobjemovým a nízkonákladovým obchodním modelem.
Už druhým rokem její tržby přesahují 1miliardu euro (1,11 mld). Dále Visa Europe dosáhla před zdaněním přebytku ve výši 260 milionů euro, které budou znovu použity k investicím do obchodních aktivit Visa a také ke zhodnocení kapitálu a rezerv.
Asociace Visa Europe investovala za posledních šest let více než 1miliardu euro do své technologie a infrastruktury, investice putovaly také do vybudování silné a bezpečné platební platformy, ze které se již vyvíjí nová generace technologií. Asociace pokračuje v poskytování bezkonkurenčně nejlépe zabezpečených plateb zákazníkům, velkoobchodníkům i maloobchodníkům. Už druhým rokem po sobě se podíl zneužitých karet ocitl na historickém minimu (v celé Evropě činí 0,04%).
V roce 2013 dojde ke spuštění produktu V.me by Visa. Tato digitální peněženka bude jako první uvedena na trhu ve Velké Británii, Francii a Španělsku. Visa Europe věří, že do roku 2020 bude V.me používat jedna třetina všech evropských spotřebitelů.
V.me by Visa umožňuje zákazníkům za pomoci karet od různých poskytovatelů provést
on-line transakci pouhým kliknutím poté, co se přihlásí do služby prostřednictvím internetového prohlížeče na svých chytrých telefonech, tabletech, počítačích nebo noteboocích. Digitální peněženka V.me je výjimečně bezpečná, chrání citlivé údaje o zákazníkovi před zneužitím ze strany on-line obchodníka  a používá víceúrovňovou bezpečnostní technologii Visa. Služba V.me se bude i nadále vyvíjet, aby se plnohodnotně začlenila mezi již zaběhnuté platební technologie Visa, včetně bezkontaktních transakcí
na prodejních místech či při přímém prodeji z „ruky do ruky“.
V tomto roce budeme nadále sledovat rozvoj bezkontaktních plateb kartou a mobilními zařízeními. Bezkontaktní transakce se v roce 2012 zčtyřnásobily a Visa Europe předpovídá stejný růst i v  roce 2013. Dle očekávání bude v roce 2013 po celé Evropě nabízet bezkontaktní mobilní platební služby už 40 vydavatelů a na konci tohoto roku bude schopno provádět bezkontaktní platby okolo 80 druhů smartphonů, které budou společností Visa certifikovány.
"Asociace Visa Europe v loňském roce dokázala i navzdory obtížným ekonomickým podmínkám pokračovat ve svém úspěšném podnikání. Debetní karty, které představují téměř 80% útrat kartami Visa, si udržely silné tempo růstu a oblast e-commerce se zapsala mezi nejrychleji rostoucí odvětví našeho podnikání. Předpokládáme, že i v budoucnosti dále poroste, neboť trh pro tento druh služeb teprve dozrává“, předpovídá Małgorzata O´Shaughnessy, generální manažerka Visa Europe pro Polsko, Českou a Slovenskou republiku a doplňuje:
"Investovali jsme zejména do technologie a bezpečnosti, která nám pomohla zajistit nejen 100% dostupnost zpracování, ale také rekordně snížila počet zneužitých karet za rok 2012. Zároveň nám tato investice umožnila předvést bezkontaktní mobilní platby na Letních olympijských hrách v Londýně. Vedle toho podpoří i nástup nových platebních technologií během tohoto roku. Naší hlavní prioritou nyní bude poskytnout zákazníkům rychlejší a bezpečnější způsoby mobilních plateb a pracovat budeme i na dalším přijetí mobilních zařízení, která umožňují využívat naše platební služby.
Posledních šest let jsme strávili přípravou a budováním evropské platební infrastruktury
pro podporu evropského obchodu a poskytování nových platebních technologií. Rok 2013 bude ve znamení bezkontaktních mobilních plateb a vůbec prvního uvedení digitálních peněženek do praxe.“
Víme, že zákazníci a maloobchodníci plně důvěřují nových technologiím společnosti Visa, které jsou spolehlivé, bezpečné a přizpůsobivé. Právě tato kombinace inovací a silné infrastruktury vysvětluje, proč Visa i nadále zůstává v čele platebních technologií v Evropě“, uzavírá Małgorzata O´Shaughnessy.



Poprvé v Evropě překročily roční výdaje držitelů debetních karet Visa 1 bilion euro

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15676019904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více