Poradna BP:
Stavební spoření je stále nejvýhodnější


03. 08. 2015  00:50     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenáře se dotazuje jaký způsob investování volných prostředků je v současnosti nejvýhodnější. Ze všech porovnání finančních produktů je stále nejbezpečnější a nejvýhodnější stavební spoření.

Poradna BP: Stavební spoření je stále nejvýhodnější




I přes opakované omezení výhodnosti stavebního spoření se stále jedná o produkt se zaručeným výnosem i jistou, poměrně vysokou státní podporou. Zhodnocení se však týká jen pouze omezeného objemu finančních prostředků. Určitě tak tímto způsobem nelze zhodnocovat miliony korun a to i vzhledem k přísným podmínkám pro výplatu státní podpory. 

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, měl bych jen jednu velmi stručnou otázku. Naspořil jsem si na účtu za několik let několik stovek tisíc korun a chtěl bych je nyní nějak zhodnocovat. Jak známo, na účtu jdu spíše s hodnotou naspořených částek do mínusu. Proto chci tyto úspory nějak zhodnotit. Podmínkou je, že nechci investovat do nějakých rizikových obchodů, nebo do něčeho náročného o co se pak budu muset starat, nebo využívat služeb nějakých prostředníků. To fakt nechci a o to nemá zájem. Chci jen jednoduše přesunout peníze a pak užívat byť nějakého mírného výnosu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě by jste našel množství investičních možností s velmi zajímavým výnosem. Nevýhodou těchto forem však je, že musíte využívat poradenství nebo služeb různých společností, nebo sám se v této problematice vyznat. Typicky se jedná o investice do cenných papírů, tedy zejména akcií či dluhopisů. Další možností jsou investice do komodit, nebo do nemovitostí. U všech těchto investic však potřebujete dostatek času, znalostí, nebo důvěry k někomu kdo bude za vás investovat. S těmito investicem je však spojeno nezanedbatelné riziko, které je třeba vnímat a počítat s tím. Pokud jde tedy o váš požadavek bezpečného výnosu, pak je stále nejvýhodnějším produktem na trhu stavební spoření. Výnos má v podstatě dvě části a to jak úrokovou sazbu ze vkladů, tak částku státní podpory, která tento výnos v ročním vyjádření a ve vztahu k poměrně nízkým objemům vkladů výrazně zvyšuje a zvýhodňuje. Nemůžete samozřejmě takto výhodně zhodnotit vysoké finanční částky, ale určitě můžete nadstandardně zhodnotit desetitisícové roční vklady. Možné je také otevřít více účtů v rámci rodiny, čímž umístíte větší objem částek.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Poradna BP: Stavební spoření je stále nejvýhodnější

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12619737984

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více