Poradna BP:
Účet zdarma již seženete poměrně snadno


12. 01. 2015  00:38     Miroslav Zeman     komentáře (1)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář si stěžuje obecně na poplatky bank a zastává mylný názor, že bez poplatků si nemůže v ČR zřídit ani obyčejný účet, kam by si nechával posílat výplatu. Jaká je skutečnost?

Poradna BP: Účet zdarma již seženete poměrně snadno




Účet zdarma či účet s minimálními podmínkami nabízí v České republice už většina bank. Klient může vybírat buďto z běžných účtů bez poplatků a jakýchkoliv podmínek, které nabízí například již velmi dlouho mBank, nebo také Air Bank, Fio a další banky, nebo běžný účet s podmínkami. Takovéto účty jsou zdarma v případě, když splníte jednu základní nebo několik jiných podmínek. Nejčastější podmínkou je minimální obrat na účtu, nebo minimální zůstatek. U některých účtů také může být podmínkou použití platební karty. Klienti tak mohou vybírat z pestré škály účtů nejrůznějších druhů. Účet bez poplatků nabízí už i velké banky jako Komerční banka či Česká spořitelna.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, jsem zklamán z toho, jak v České republice funguje trh s bankovními produkty a to i s tak obyčejnými jako jsou obyčejné účty. Když si udělám účet, tak přitom platím bance já a poskytuju jí vlastně zdarma své prostředky, které ona následně zhodnocuje a přitom na tom vydělává. Do teď jsem účet neměl, protože sem nechtěl platit bance za něco tak obyčejného jako je účet. Radši si za ty peníze koupím něco co potřebuju. Nyní mám ale v práci podmínku, že musím účet mít, jinak mi nebudou posílat výplatu. Budu tak vlastně donucen platit bance za něco co nechci a nepotřebuju a co po mně vyžaduje někdo jiný. Nechápu to. U banky si přitom nemůžu udělat účet za který bych neplatil. Je to fakt smutný. Neznáte nějaké levné, nebo ideálně bezplatné řešení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto nemáte pravdu. V oblasti běžných účtů nastal obrovský boom a pokrok. Téměř všechny banky nyní nabízí alespoň jeden účet se základními službami zdarma. Nemusíte tak buď bez podmínek, nebo s určitými podmínkami platit za vedení účtu a jeho základní služby platit žádné poplatky. I pokud je bezplatný účet s podmínkami nejedná se o náročné podmínky, ale o podmínky, které je možné poměrně snadno splnit. Může se jednat buď o podmínku minimálního zůstatku na účtu, nebo minimálního měsíčního příjmu na účtu, další podmínkou může být aktivní používání platební karty k účtu. 

Vybírat můžete ze široké nabídky a každá z bank Vám může účet bez poplatků nabídnout. Doporučuji seznámit se s nabídkami bank a vybrat si účet, který Vám bude nejlépe vyhovat a odpovídat Vašim požadavkům. Mohu například doporučit zcela bezpodmínečně bezpoplatkové účty u nízkonákladových bank - Air Bank, Fio banky, nebo třeba mBank.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!



Poradna BP: Účet zdarma již seženete poměrně snadno

na Zuno jste zapomněli
, ale jinak super článek....
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16495687312

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více