Poradna Otakara Schlossbergera:
Banka nesmí uplatňovat poplatek, který není v sazebníku


12. 08. 2016  00:17     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - PORADNA JUDR. OTAKARA SCHLOSSBERGERA: Banka nemůže uplatňovat poplatky za transakce, které nemá uvedené ve svém sazebníku. I v tomto případě je jasné, co náš poradce klientovi poradí. ČTĚTE DÁLE!

Poradna Otakara Schlossbergera: Banka nesmí uplatňovat poplatek, který není v sazebníku




Banka může uplatňovat jen takové poplatky, které jsou uvedeny v příslušném sazebníku poplatků. Jedná se přitom o sazebník platný v době podpisu příslušné smlouvy ke zřízení služby, nebo případně sazebník pozdější, pokud banka o změně sazebníku informovala řádně klienta, a ten vyjádřil souhlas s touto změnou, nebo příslušnou službu nevypověděl. to platí i v případě dnešního dotazu čtenáře.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, chci se zeptat, zda je normální platit poplatek za změnu úrokové sazby v době ukončení fixace hypotéky a zvolení si nového období a fixace? mBank mi 30.6.2016 započítala 2393,-Kč, kdy jsem si místo pětiletého fixačního období zvolil jednoleté s menšími úroky? Děkuji za odpověď PS: v sazebníku jsem tuto položku nenašel

Odpověď JUDr. Otakara Schlossbergera:

Dobrý den,

když jste položku nenašel v sazebníku, tak nevím, proč Vám ji banka účtuje. Podejte stížnost a žádejte vysvětlení. Případně se můžete obrátit o řešení na útvar ochrany spotřebitele v ČNB a tuto praktiku jim oznámit. Prozatím kompetence finančního arbitra k tomuto úvěru dána není, ale už se to bude měnit s novým zákonem o úvěrech pro spotřebitele.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI NAŠEHO PORADCE JUDR. OTAKARA SCHLOSSBERGERA NALEZNETE ZDE!



Poradna Otakara Schlossbergera: Banka nesmí uplatňovat poplatek, který není v sazebníku

Diskutovat (0)