Poradna Otakara Schlossbergera:
Své životní úspory nikdy neukládejte do jedné banky


19. 08. 2016  00:58     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - PORADNA JUDR. OTAKARA SCHLOSSBERGERA: Čtenář se našeho poradce dostazoval jakou banku si má vybrat pro uložení svých úspor. Rozhodně by se nemělo jednat pouze o jednu banku. ČTĚTE DÁLE!

Poradna Otakara Schlossbergera: Své životní úspory nikdy neukládejte do jedné banky




Uložení životních úspor pouze u jedné banky může být do budoucna riziko. I když nyní nic nesvědčí tomu, že by právě tuzemské banky měly mít problémy, nelze to nikdy v budoucnu vyloučit. Uložením takto vysokých částek úspor na jeden účet u jedné banky se tak nemusí rozhodně vyplatit. Výhodnější je tak rozděli úspory na několik účtů v rámci několika bank, čímž se diverzifikuje riziko. Vklady u bank jsou navíc do částky 100 000 euro, tedy 2 700 000 korun pojištěny.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, chtěl jsem si otevřít BÚ a účet spořící u Equa Bank. Jsem už ale dost starý na to, abych byl opatrný, tato banka nabízí neskutečně výhodné podmínky, skoro bych řekl, že se podbízí. Jsem před podepsáním smlouvy a teď jsem v Právu ze 13.8.2016 narazil na informaci, že v souvislosti s brexitem se propadají na svá historická minima i takové banky, jako Deutsche bank, UniCredit bank, nebo i Banco Popolare - nebo-li u nás Equa bank. Chci si do banky převést i životní úspory, proto vás prosím o radu - mám hledat jinou banku nebo se nemusím bát, že bych o peníze mohl přijít. Moc děkuji za odpověď, pro mě velmi cennou. Eda.

Odpověď poradce

Dobrý den,

asi Vás zklamu, ale já neposkytuji žádné komerční porady. Rozhodnutí, jakou banku si zvolíte, je opravdu jen a jen na Vás. Obecná rada však zní - nikdy nedávejte celoživotní úspory jen do jednoho peněžního ústavu, ale zásadně je rozdělte mezi více bank. Pro vyšší jistotu si můžete prostudovat zprávu ČNB o finanční stabilitě za rok 2015, která je ke stažení na jejich internetových stránkách.  Komerčním poradenstvím se zabývá spoustu k tomu kvalifikovaných lidí.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI PORADCE JUDR. OTAKARA SCHLOSSBERGERA NALEZNETE ZDE!



Poradna Otakara Schlossbergera: Své životní úspory nikdy neukládejte do jedné banky

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více