Poradna serveru BP:
Chtějí zaplatit za zprostředkování úvěru? Rychle odejděte


19. 10. 2015  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se dotazuje zda je normální, když chce po něm zprostředkovatelská firma zálohu na zprostředkování úvěru. Normální to určitě není. ČTĚTE VÍCE!

Poradna serveru BP: Chtějí zaplatit za zprostředkování úvěru? Rychle odejděte




S různými podvody s půjčkami se setkáváme velmi často. Klientům jsou přitom podávány informace tak, jako by se jednalo o bezproblémovou službu. Tuto službu přitom vyhledávají zejména lidé, kteří jsou v sociální či finanční tísni a nemají možnost za standardních podmínek získat potřebný úvěr. Proto se tito lidé obrací na pochybné firmy, které jim slibují jisté zajištění úvěru a to bez jakýchkoliv podmínek, nebo jen podmínek formálních. Předem však chtějí zaplatit několikatisícovou zálohu. 

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, nutně potřebuju půjčit, protože sem se dostal do problémů a půjčka mě může zachránit. Protože mám ale exekuce, tak mi v bance nepůjčí a ani na splátkový kalendář jsem nepochodil. Proto mi kamarád dohodil firmu, která dokáže zprostředkovat půjčky i lidem jako já. Seženou tolik peněz, kolik potřebuju a přitom levně. Předem se ale platí záloha a to se mi nechce platit, když nevím, jestli pak tu půjčku dostanu. Už sem tak četl, že některý lidi zaplatili a pak už půjčku nedostali, nebo se jim už dokonce ani nikdo neozval a z toho mám strach. 

Odpověď odborníka:

Na podobné společnosti je třeba dávat velký pozor. Stává se totiž, že tyto firmy slíbí jistý úvěr a to i lidem, kteří by jinde úvěr nedostali. Za zprostředkování úvěru si přitom tyto firmy řeknou několik tisíc korun, které chtějí zaplatit dokonce předem. Po úhradě pak už k žádnému zprostředkování nedojde, nebo je zprostředkován zcela nevýhodný úvěr. Další fintou pak je, že je úvěr sice zprostředkován, ale kvůli nějaké chybějící informaci či špatně podané informaci, následně není úvěr poskytnut. A důvodem je právě skutečnost, že zájemce o úvěr uvedl nepravdivé, nebo neúplné informace. Vše je přitom nastaveno tak, aby byl zájemce uveden v omyl a informace nemohla být vyplněna správně. Hlavním cílem tak je získat od zájemce o úvěr prvotní zálohu a dále už žádný úvěr neposkytnout. Jednání této firmy tak má znaky podvodu. Okamžitě tedy doporučujeme jednání s touto firmou ukončit. V opačném případě je velmi pravděpodobné, že o částku zálohy s definitivní platností přijdete a úvěr přitom nezískáte žádný.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI NAŠEHO PORADCE NAJDETE V NAŠÍ SEKCI VRBA ZDE!



Poradna serveru BP: Chtějí zaplatit za zprostředkování úvěru? Rychle odejděte

Diskutovat (0)