Poradna serveru Bankovní poplatky:
Změny u paušálů se projeví až za rok


16. 01. 2017  00:44     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Plánované změny u podnikatelů vykazující výdaje paušálem a možnosti uplatnit bonusy na děti bude možné uplatnit až za rok. ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru Bankovní poplatky: Změny u paušálů se projeví až za rok




Čtenář se dotazuje, zda bude moci uplatnit možnost obnovených bonusů na děti už v letošním daňovém přiznání. Možné to určitě nebude. Jednak ještě nejsou ani změny definitivně schváleny a dále zákon bude platit až od počátku tohoto roku, tudíž už se nevztahuje na příjmy a období roku 2016. V letošním daňovém přiznání tak živnostníci využívající paušály nebudou moci daňové bonusy na děti použít.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, můžu dát do letošního daňového přiznání už své děti jako slevu? Jsem podnikatel s paušálem a dočetl jsem se, že už to bude letos možné. Pro mě to bude znamenat docela velkou úlevu na daních. Nejsem si ale jistý, jestli můžu už teď do daňového přiznání napsat své děti, nebo to ještě platit nebude. Nikdo sem se totiž o tom nic pořádného nedočetl, kromě toho, že je to jako nová změna a novinka. Co by se stalo, kdybych děti uvedl už letos? Byla by to velká chyba? Nebo by to mohlo přes finanční úřad projít?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravda, že se v poslanecké sněmovně aktuálně schvaluje daňový balíček, který umožní živnostníkům vykazujícím výdaje paušálem uplatnit ve svém daňovém přiznání daňové bonusy na nezletilé vyživované děti. Tuto možnost už několik let totiž nemají, což lze považovat za určitou diskriminaci této skupiny samostatně výdělečných osob. Ještě však balíček není definitivně schválený. To se očekává až někdy v průběhu února. Zákon by tak měl platit zpětně od počátku tohoto roku. Z toho také vyplývá, že bonusy na děti si mohou podnikatelé uplatnit až prvním měsícem roku 2017, nikoliv tedy za období roku 2016. Jelikož se daňové přiznání, které se podává letos do konce března, týká výhradně příjmů za rok 2016, nebude se toto týkat případných schválených změn. Na možnost uplatnit bonus na děti si tak musíte počkat až na daňové přiznání za rok 2017, které se budou podávat nejpozději do konce března roku 2018.

ZVOLTE HISTORICKY NEJABSURDNĚJŠÍ A NEJNESMYSLNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ZA ROKY 2005 AŽ 2016 ZDE!

Nejabsurdnější poplatek 2017



Poradna serveru Bankovní poplatky: Změny u paušálů se projeví až za rok

Diskutovat (0)