Poradna serveru BP:
Insolvence budou moci sepisovat jen advokáti a poradny


30. 05. 2016  00:54     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY. Čtenář si stěžuje na chování agentury, která mu pomáhala sepsat návrh na insolvenci, který přitom nebyl kvalitní a naopak byl nepřiměřeně drahý. ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru BP: Insolvence budou moci sepisovat jen advokáti a poradny




Insolvence jsou a byly využívány nejrůznějšími agenturami a podnikateli k jejich obohacení. Sepsání insolvence tak nabízí spousta různých poskytovatelů těchto služeb. V poslední době si stále více lidí stěžuje na praktiky těchto podnikatelů. Nestěžují si však jen samotní lidé, ale čím dál více také soudy. Insolvenční návrhy jsou sepsány nedbale, chybně a povrchně. Agentury však za jejich sepsání požadují i několik desítek tisíc korun. A lidé, kteří jsou na dně a nutně potřebují řešit své dluhy, tyto částky ochotně a bez uvážení platí. 

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, jsem předlužen a tak jsem potřeboval udělat insolvenci, nebo osobní bankrot jak se tomu říká. Našel jsem si na internetu firmu, která toto zabezpečuje a vše to vypadalo velice dobře. Udělali jsme schůzku, domluvili se na sepsání. Doložil jsem všechny potřebné listiny. Pán z firmy vše připravil a řekl si o 20 tisíc korun za sepsání s tím, že tolik to stojí i všude jinde. Návrh byl poslaný na soud. Po několika týdnech ale soud napsal, že jsou v návrhu chyby, které se musí odstranit. Zase jsem navštívil firmu a tam si řekli za sepsání dalšího dopisu tři tisíce korun. I potom napsal soud výzvu k odstranění chyb návrhu. Už jsem z toho zoufalý. Zdá se mi, že firma ze mě jen tahá peníze a dělají snad chyby schválně. Kdyby to bylo kdekoliv jinde, už by vrátili peníze a člověk by si nechal tyhle věci udělat kvalitně a ne tak, aby musel věc soud opakovaně vracet k doplňování, nebo odstranění vad a chyb v takovém návrhu. Dá se s tím něco dělat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byly služby poskytnuty nekvalitně a v rozporu se smlouvou, můžete od této služby odstoupit a požadovat vrácení uhrazené ceny. Případně věc řešit soudně. Je to právní otázka. Do budoucna se však uvažuje o zpřísnění poskytování těchto služeb spojených s insolvenčními návrhy. Všechny tyto změny půjdou pouze ve prospěch zadlužených lidí. Pokud se příslušný zákon schválí, budou moci sepisovat insolvenční návrhy pouze advokáti, notáři, nebo občanské poradny. Tím bude zajištěno, že návrhy a dokumenty k zahájení insolvenčního řízení budou zpracovány kvalitně a soudy je nebudou muset zbytečně vracet. Toto opatření přitom nenavýší cenu, ale naopak ji proti současnému stavu výrazně sníží. Advokáti si za sepsání návrhu budou moci říct maximálně pět tisíc korun. Poradny pak budou tyto návrhy sepisovat zdarma. Jedná se tak o výrazně proklientskou úpravu, která zamezí obchodu s předraženými a nekvalitními insolvenčními návrhy. Pokud tedy docílíte odstoupení od smlouvy a vrácení uhrazené ceny, posečkejte se sepsáním návrhu na účinnost nového zákona k této věci, pokud tedy není pro Vás skutečně výhodnější začít s insolvencí co nejdříve.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI NAŠÍ PORADNY NALEZNETE ZDE!



Poradna serveru BP: Insolvence budou moci sepisovat jen advokáti a poradny

Diskutovat (0)