Poradna serveru BP:
Krátkodobé půjčky zdarma? Jen za první půjčení


21. 09. 2015  00:43     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - ŮORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se dotazuje, proč se upozorňuje na nebezpečí krátkodobých půjček, neboli mikropůjček, když mnoho poskytovatelů tyto nabízí dokonce zdarma. Pozor, jde o trik. ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru BP: Krátkodobé půjčky zdarma? Jen za první půjčení




Poskytovatelé víc, co lidé chtějí a snaží se je za každou cenu nalákat. Proto je jedním ze způsobů propagace i nabídka mikropůjčky, tedy půjčky se splatností obvykle do třiceti dnů, která není vyšší než pět tisíc korun, zdarma. Jen omezeně se však můžete dozvědět, že zdarma si můžete půjčit pouze jedno, při první půjčce po vaší registraci. To vše ve smyslu, když ptáčka lapají … Další půjčky už samozřejmě zaplatíte a často výrazně dráž než u poskytovatelů, kteří první půjčku zdarma vůbec nenabízejí.

Dotaz čtenáře:

Ahoj, nevím, co mají všichni proti minipůjčkám. Potřebuju založit do výplaty, a tak jsem serfoval a hledal a spoustu firem, které nabízí malé půjčky - dokonce zdarma! Jsou úplně bez úroků i bez poplatků, ještě jsem si to ověřoval. Takže jakýpak úroky v tisících procent a rizika jakými nás krmí asi konkurence a noviny. Nevím sice, z čeho ty firmy žijí, ale asi poskytují k tomu nějaké další služby, ze kterých rejžují. Ale půjčky jsou fakt zadarmo! Takže všichni kdo potřebujete na krátkou chvíli založit, tak se nebojte a klidně si půjčte, budete to mít gratis.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je na místě položit si otázku, kterou jste si mimochodem také položil, a to z čeho ti poskytovatelé vlastně žijí. Není to tedy z jiných služeb, nebo z charity, ale právě z půjčování těchto mikropůjček. Nabídky těch společností jste si bohužel pořádně neprostudoval. Tito poskytovatelé sice nabízí půjčku zdarma, tedy bez úroků a poplatků, ale pouze první půjčku po registraci. Smyslem této nabídky je přilákat nové klienty, kteří si půjčí sice napoprvé zdarma, ale podruhé či potřetí už hradí standardní úrok, který je u mikropůjček velmi vysoký. Jeho nebezpečnost však snižuje fakt, že mikropůjčky jsou poskytovány nejčastěji na měsíc, maximálně na dva. Poskytovatelé to tak mají velmi dobře promyšlené. Nabídnout první půjčku zdarma, protože ví, že klient, který se u nich zaregistruje, tak už ke konkurenci nepřejde. Tito lidé si navíc na mikropůjčky velmi rychle zvyknout a tedy si více než devadesát procent klientů půjčí vícekrát než jednou. Tím poskytovatel vydělá na druhé a další půjčce, kde již všechny platby normálně uplatňuje. Někdy pak jsou tyto úroky a poplatky vyšší než u poskytovatelů, kteří první půjčku zdarma nenabízejí. Ztráty z první bezplatné půjčky se tak poskytovatelům mnohokrát vrátí na platbách za další půjčky.

Proto je dobré si pamatovat, že vám nikdo nic zadarmo nedá.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE V SEKCI VRBA ZDE!



Poradna serveru BP: Krátkodobé půjčky zdarma? Jen za první půjčení

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16147768144

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více