Poradna serveru BP:
Kreditní kartou, ani kontokorentem neřešte finanční tíseň


18. 01. 2016  00:55     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se našeho odborníka dotazuje, jakým způsobem  nejlépe překonat aktuální nemožnost splácení splátek půjčky. ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru BP: Kreditní kartou, ani kontokorentem neřešte finanční tíseň




Platí, že v případě nečekané a náhlé platební neschopnosti, kdy nejsme schopni splácet po přechodnou dobu splátky úvěrů, musíme věc aktivně řešit. Někdy je možné přímo se s bankou dohodnout na přechodném snížení splátek úvěru, nebo jejich odložení. Pokud to není možné, můžeme věc řešit například refinancováním starého úvěru, kdy si s novou bankou sjednáme posunutí splátek. Rozhodně však nepoužívejte pro tento účel nevhodné a drahé produkty, které pouze způsobí prohloubení vašich problémů a definitivní odsunutí řešení.

POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, dostal jsem se akutně do finančních problémů. Mám několik půjček a nemám prostě možnost je nyní hotovostně splatit. Příjem jinak mám, ale prostě se objevilo něco dalšího, co musím řešit mnohem víc, než splácet půjčku. Napadla mě možnost pořídit si kreditní kartu, ze které bych mohl na splátky po přechodnou dobu čerpat. Sestra mi taky doporučila kontokorent. Z toho prý můžu čerpat ve chvíli, kdy na tom budu špatně jako právě nyní. Jsou ještě nějaké možnosti, jak bych mohl tuto aktuální a nepříjemnou situaci řešit?

Odpověď odborníka:

Hezký den, momentální finanční problémy určitě řešte, ale jiným způsobem, než tím, který uvádíte. Je třeba si udělat jasně, zda se jedná skutečně o přechodný nedostatek finančních prostředků, nebo zda se bude jednat o problém trvalejší. Rozhodně zkuste jako první možnost kontaktovat banku, které vysvětlíte svou situaci a požádáte jí o pomoc s překlenutím momentálních finančních problémů. Myslím, že velká část bank vám v tomto vyjde vstříc. Banka vám tak může snížit splátky, nebo několik splátek odložit. Pokud by toto možné nebylo, pak rozhodně neřešte aktuální nedostatek finanční prostředků půjčkami z kreditní karty, nebo z kontokorentu. Jeden problém tak nahradíte druhým. Pokud se navíc vaše situace v dohledné době nezlepší, znamenalo by to pro vás skutečně velký problém. Ideální formou řešení je například refinancování úvěru, který vás nyní zatěžuje a kde si můžete sjednat odklad splátek, nižší splátky či další výhody.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Poradna serveru BP: Kreditní kartou, ani kontokorentem neřešte finanční tíseň

Diskutovat (0)