Poradna serveru BP:
Všechny své účty budete moci ovládat z jednoho místa


08. 08. 2016  00:15     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Připravuje se skutečná bankovní revoluce. Od roku 2018 budou moci klienti ovládat své účty u různých bank z jednoho místa, z jedné aplikace. Vyplývá to i z odpovědi našeho poradce. ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru BP: Všechny své účty budete moci ovládat z jednoho místa




Revoluce v bankovnictví ve vztahu ke klientům bank se má spustit s počátkem roku 2018. Za vším stojí směrnice EU, která nařizuje bankám, aby sdílely pro počítačové či mobilní aplikace informace z účtů svých klientů, kteří si toto vyžádají. Výsledkem bude, že z jednoho místa a z jedné aplikace, třeba u Air Bank budou moci klienti ovládat například své účty u České spořitelny, nebo Komerční banky a dalších bank. Odpadne tak nutnost přihlašovat se ke každému účtu zvlášť, zbytečně využívat a používat přístupové údaje, hesla apod. Jedná se skutečně zásadní a dosti převratnou změnu, která zásadně zkvalitní a zlepší postavení klientů i jejich komfort při správě jejich účtů.

Dotaz čtenáře:

Velmi mě zaujala nová možnost, kdy bude moci zákazní banky řídit své bankovní účty z účtu, který má otevřen u své jedné banky. Takže když se prý přihlásím do internetového bankovnictví u jedné své banky, budu moct řídit a platit i z účtu, který mám u jiné své banky a to všechno jen po jednom přihlášení. Kdo vůbec přiměl naše banky, aby s tímto souhlasily? Vždyť to pro ně není přeci úplně výhodné? A co když nebude moje druhá banka souhlasit a nedá práva k tomu, a bych se mohl přihlásit u toho druhého účtu u svojí první banky? Bude nějaký nástroj, jak druhou banku donutit k tomu, aby spolupracovala? Nebo budu mít prostě smůlu?

Odpověď poradce:

Ano, připravuje se skutečně revoluční změna, která dá další impuls k rozvoji bankovních, internetových služeb a další ostřejší konkurenci mezi bankami. Banky totiž budou muset už s počátkem roku 2018 zpřístupnit své kódy tak, aby mohl klient využívat a řídit svůj účet u banky už nikoliv výhradně z jí připraveného internetového bankovnictví, ale aby ho mohl využívat z prostředí internetového bankovnictví jiné své banky. A nebude se muset jednat pouze o banku! Klienti si budou moci stáhnout nebo zakoupit i další aplikace pro správu a ovládání svých bankovních účtů a banky budou muset na vyžádání klienta zpřístupnit tyto informace správci aplikace. Vznikne tak velký konkurenční tlak mezi bankami a vývojáři aplikací o poskytnutí nejlepší a uživatelky nejpřívětivější aplikace pro ovládání internetového bankovnictví všech účtů, které má klient otevřeny u různých bank. Toto testování a příprava už navíc začíná fungovat, a začínají se objevovat prvotní a pilotní aplikace na ovládání bankovních účtů.

Moc se na celý proces, vývoj i budoucí konkurenci mezi bankami těšíme.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE! 



Poradna serveru BP: Všechny své účty budete moci ovládat z jednoho místa

Diskutovat (0)