POSLEDNÍ DEN! Ovlivněte pořadí ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek roku 2011!


29. 02. 2012  01:04     Bp.com     komentáře (2)

Finálové kolo ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek 2011 vrcholí právě dnes. Již zítra budeme znát vítěze, který z pohledu bankovních klientů ponese označení sazebníkové absurdity uplynulého roku. V průběžném hodnocení zatím vede poplatek za předčasně splacený úvěr. Můžete to změnit, hlasujte!





Do hlasování se zatím zapojilo 25 tisíc čtenářů. Skoro 40 procent hlasujících jako nejabsurdnější poplatek označilo právě ten za předčasné splacení úvěru. V situaci, kdy se stáváme stále častěji svědky toho, že se dluhy nedaří splácet, se klienti jen velmi obtížně smiřují s tím, že je banky penalizují za odpovědné chování. „Poplatek za předčasně splacený úvěr je exotikou raných devadesátých let, je to dokladem impotence bank přinášet něco zajímavého, co by přitáhlo klienty, tohle klienty zahání,“ napsal v nominačním kole čtenář Ivo.

Na druhém místě se s 25,11 procenty získaných hlasů prozatím drží poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat. Zatímco v zahraničí jde o standardní službu, u některých bank v ČR se zřejmě natolik bojí nákladů na ošoupaná tlačítka na bankomatech, že tento poplatek s gustem vybírají. S odstupem devíti procentních bodů na bronzové pozici zatím evidujeme poplatek za výpis účtu zaslaný elektronickou cestou.

.

HLASUJTE ZDE!

.

Vášně v nominačním kole vzbuzoval i poplatek za vložení dalších údajů do příkazu k úhradě (jeden názor za všechny: „Jakýkoli poplatek za vložení čehokoli do příkazu k úhradě je absurdní, to má být součástí poplatku za ten příkaz. To už rovnou mohou chtít poplatek za vstup do pobočky nebo do místa, kde mají bankomat.“), který je se ziskem 10,96 % hlasů na čtvrtém místě. Finálovou pětici uzavírá neobvykle absurdní poplatek za vedení účtu zemřelého klienta.  

„Jsme rádi, že se soutěž opět setkává s velkou oblibou, ale ještě více nás těší fakt, že se bankovní klienti pomalu učí dívat kolem sebe. Uvědomují si, že vysoké ceny placené za běžné služby nejsou v pořádku a snaží se tuto situaci změnit,“
říká k probíhajícímu ročníku analytik Aleš Rod. „I po té, co vyhlásíme letošního vítěze, zůstane v sazebnících absurdit stále dost. A budou tam do té doby, než je přestanou klienti ochotně platit. Český bankovní trh je kritizovaný, často právem, ale i zde je z čeho vybírat. Stačí jen chtít,“ dodává Rod.
.

ZKUSTE VYHRÁT SKVĚLÝ SAMSUMG GALAXY S II. JE TO TAK JEDNODUCHÉ!



POSLEDNÍ DEN! Ovlivněte pořadí ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek roku 2011!

poplatek za příchozí platbu
Za absurdní poplatek považuji poplatek za příchozí platbu. Hlavně pak v případě, když vám na účet p...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12584703152

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více