POSLEDNÍ DEN!!! Megatest finanční gramotnosti pod záštitou premiéra ČR Petra Nečase


31. 05. 2012  11:07     BP.com     komentáře (0)

Peníze zajímají každého, a nemusí jít jen o ty v krabici od vína, to je fakt. O finanční gramotnosti se toho v poslední době namluvilo víc než dost. Tímto chytlavým termínem se zaklíná téměř každý. My raději činíme, než mluvíme, a proto již šest a půl roku v této problematice každým dnem přinášíme světlo do jinak složitého a potemnělého světa bank a finančních institucí, kde se každá neznalost trestá ještě hlubším hrábnutím do vaší peněženky. Když se zvýší gramotnost národa, zvýší se blahobyt nám všem! Dnes máte poslední možnost zapojit se do soutěže o smartphone HTC Explorer.





Po pravidelných měsíčních soutěžích, v nichž mohli naši čtenáři vyhrát moderní telefony a smartphony, tablety nebo notebook, jsme si pro měsíce duben a květen připravili obzvláště vypečené měření finanční gramotnosti – MEGATEST šedesáti otázek zabývajících se světem financí, tedy bankami, nebankovními finančními institucemi, produkty, které nabízí, charakteristikami těchto produktů… Zkrátka vším, co je dobré znát, aby měl člověk své finance v pořádku. O tom, že nejde o lecjakou věc, ale velmi užitečný projekt, svědčí i exkluzivní záštita premiéra České republiky, pana Petra Nečase, kterou převzal nad fungováním tohoto ojedinělého projektu.

.   .

"K dnešnímu dni vyplnilo test již 730 čtenářů, což je opravdu skvělý výsledek. Je vidět, že zájem lidí o finanční gramotnost je kontinuální, a to náš těší dvojnásob. Jsme zvědavi, kolik soutěžících se připojí dnes, v poslední den," řekl analytik serveru www.bankovnipoplatky.com Aleš Rod. Pokud se k nim přidáte i vy, budeme mít šanci na výhru parádního mobilu HTC Explorer, jehož výherce bude vylosován po skončení testu, tj. po 31. květnu 2012. Ideální zábava na chvilku, kdy se vám nechce pracovat...

. OTÁZKY NALEZNETE ZDE .  

Do závěrečného slosování postoupí i ti, kteří si nevěděli rady s otázkou č. 29: Jaká informace je pro klienty nejdůležitější při dojednávání půjčky (úvěru)?

a) Úroková sazba. b) Součet poplatků. => c) Obojí je stejně výhodné. d) RPSN a úroková sazba. .

Možnost c) zcela evidentně nedávala smysl, programátor udělal chybu – odpověď měla znít “c) RPSN a délka splácení“. Pro účely slosování (výhra o mobil), o tuto otázku nebudeme raději počítat. Pro účely statistického vyhodnocení ji budeme počítat od 23. 4. 2012, kdy došlo k opravě.



POSLEDNÍ DEN!!! Megatest finanční gramotnosti pod záštitou premiéra ČR Petra Nečase

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12598244768

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více