Pošta má přijímat všechny platební karty. Bude konec ostudy?


25. 05. 2015  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Pošta má dle vyjádření ministra vnitra Milana Chovance přijímat od podzimu letošního roku všechny platební karty. Klient pošty by tak mohl za transakce zaplatit svou platební kartou bez ohledu na banku, kde má vedený svůj účet. Ostuda tohoto molochu,  který neumožňoval lidem platit moderním způsobem tak snad konečně pomine.

Pošta má přijímat všechny platební karty. Bude konec ostudy?




Známe to všichni. Přišli jste na poštu a chtěli zaplatit složenku. Zjistili jste, že nemáte hotovost, kterou u sebe ani ve vyšší částce nenosíte a chtěli jste zaplatit standardně kartou, stejně jako to děláte v kterémkoliv supermarketu. Úřednice vás odmítla a sdělila vám, že pokud nemáte kartu od Poštovní spořitelny, tak máte smůlu.

Tento nehorázný přístup takto velkého státního podniku byl a je pro občany nepřijatelný. Pošta je jedním z posledních státních molochů, které se chovají jako za minulého režimu. A to ať už se jedná o kvalitu doručování zásilek, oznámení, nebo ochotu pracovníků pošty řešit vaše problémy se službami této organizace. Stačí zavolat na pobočku, kde vám nikdo nezvedá půl dne telefon a budete vědět o čem je řeč. Nesmíme však nikdy paušalizovat. Pošta se v poslední době snaží alespoň zčásti elektronizovat své služby, nicméně k modernímu poskytování poštovních služeb tak jak je známe ze zahraničí, nebo třeba u našich bank má stále ještě daleko.

To platilo i u nemožnosti používat platební karty. Nutit ve dvacátém prvním století klienty, aby si nosili na pobočky za všech okolností hotovost, je nemyslitelné a pověst pošty tyto nedostatky značně poškozují.

I když ministr slíbil zavést zatím v testovacím režimu přijímání platebních karet už na podzim, jedná se o politickou deklaraci, kde nemáme žádnou záruku, že se tak skutečně stane. Je stále mnoho nedořešených věcí, kde se vláda, resp. koaliční partneři zatím neshodnou. Již mnohokrát v minulosti jsme přitom zažili, že kvůli politickým hádkám spadla pod stůl mnohá velmi potřebná či nutná řešení. Doufejme tedy, že se toto v případě České pošty nestane. Nelze akceptovat, aby podnik, kterému stát zaručil v podstatě monopolní postavení v mnoha oblastech zatěžoval občany, který jsou nuceni jeho služeb využívat, diktoval občanům co mají dělat či jakým způsobem mají platit.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Pošta má přijímat všechny platební karty. Bude konec ostudy?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16510342976

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více