PPF chystá pro Čechy novou banku


30. 09. 2010  01:38     Kamila Ondráčková (FinExpert.cz)     komentáře (0)

Patrně již v příštím roce chystá finanční skupina PPF otevřít banku pro drobnou klientelu. Skupina PPF, kterou vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, už požádala Českou národní banku o bankovní licenci.





Informaci jako první zveřejnily Lidové noviny. Deníku to sdělil zdroj obeznámený s plány finanční skupiny. Nová banka chystá expanzi do oblasti finančních služeb pro domácnosti a podnikatele, plánuje vytvořit i síť poboček. PPF už nabírá nové zaměstnance, uvedly LN.

„Segment retailových finančních služeb byl a je jedním z pilířů podnikání skupiny PPF. Připravujeme projekt retailové banky k realizaci během následujícího roku. Více informací v tuto chvíli nemůžeme poskytnout,“ řekl mluvčí PPF Alexej Bechtin.

Po internetové bance Zuno Bank, která u nás začne poskytovat finanční služby nejspíše v únoru 2011, tak bude na bankovním trhu o dalšího hráče víc. Díky většímu konkurenčnímu boji mohou klienti jen získat.

Finanční skupina PPF nabízí prostřednictvím Home Credit spotřebitelské půjčky v osmi zemích střední a východní Evropy a v Asii. V pololetí vydělala skupina Home Credit v pololetí přes 3,1 mld. Kč, což je šestkrát víc než ve stejném období loňského roku.



PPF chystá pro Čechy novou banku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16407527552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více