Právní poradna BP:
Zadlužujte se s rozumem


03. 01. 2018  00:49     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - PRÁVNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: I v novém roce 2018 doporučujeme zadlužovat se s rozumem. ČTĚTE DÁLE!

Právní poradna BP: Zadlužujte se s rozumem




Dluh je velmi často důvodem proč se lidé dostávají do exekucí a finančních problémů. Na začátku je přitom pouze touha po rychlém získání nějaké věci, nebo majetku. Na konci pak bývá exekuce na bydlení, účty, příjmy ze zaměstnání a velmi často neřešitelná situace.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, chci Vám do nového roku popřát vše nejlepší a hlavně zdraví. A měl bych spíše obecnější dotaz. Podle čeho se nejlépe orientovat, když si chceme půjčit na zařízení nového bytu? Podle čeho se rozhodovat, jestli do půjčky a zadlužení vůbec jít, nebo ne? A kdy si můžeme skutečně říct, že je půjčka výhodná? Jsou i takové případy? Jde mi o to, aby odpověď na můj dotaz byla přínosná nejen pro mně, ale také pro další čtenáře, kteří uvažují o tom, že si vezmou v novém roce nějakou půjčku.

Odpověď právníka:

Přeji příjemný den, moc děkujeme za přání a přejem Vám rovněž hodně štěstí, zdraví a spokojenosti v novém roce. Vždy se snažíme, aby odpovědi na dotazy byly užitečné i pro další čtenáře, kteří se seznámi s konkrétním případem. I pro vzdělávání a poučení je vždy nejlepší učit se na konkrétních případech a příkladech. Při půjčování a zadlužování platí více než kdy jindy aby jste se řídili zdravým selským rozumem. To znamená, že se zadlužujeme pouze v případě, kdy není jiná možnost. Pokud je možné si ušetřit a vytouženou věc si zakoupit o dva měsíce později, tak volme raději formu úspor. Pokud už si půjčku chceme vzít, je základem vzít si jí u solidní banky, nikoliv u pochybné splátkové společnosti. Před zajištěním úvěru bychom si také měli porovnat výhodnost úvěru a to s ohledem nikoliv na výši úrokové sazby, ale s ohledem na RPSN, tedy všech nákladů souvisejících s úvěrem, která je mnohem komplexnější  přesnější. Pozornost pak také věnujme podmínkám úvěru, tedy například zda je možné dluh předčasně a bez sankcí splatit.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Právní poradna BP: Zadlužujte se s rozumem

Diskutovat (0)