Přechod do KB je pro občany od 1. listopadu jednodušší


02. 11. 2009  15:36     Michal Teubner     komentáře (0)

Komerční banka přistoupila jako jedna z prvních bank na našem trhu ke Standardu České bankovní asociace č. 22: Mobilita klientů – postup při změně banky, který zjednodušuje přechod klientů z jedné banky do druhé.





Od 1. listopadu 2009 stačí občanům, které oslovila výhodná nabídka běžných účtů a dalších produktů Komerční banky, požádat v Komerční bance o otevření účtu a převod trvalých příkazů a souhlasů s inkasem z původní banky. KB pak novému klientovi poskytne vzory dopisů, kterými klient o změně své banky informuje dodavatele služeb či zboží jako inkasující společnosti a sama zdarma vyřídí veškeré další potřebné náležitosti - zajistí převod trvalých příkazů k úhradě a souhlasů s inkasem, příp. zprostředkuje zrušení běžného účtu klienta včetně převedení zůstatku na nový účet.   Postupy a pravidla pro proces změny banky odpovídají Kodexu České bankovní asociace Mobilita klientů – postup při změně banky, ke kterému Komerční banka přistupuje jako jedna z prvních bank v ČR. Cílem Kodexu je sjednotit postupy a nastavit konkrétní pravidla a termíny, které umožní hladké převedení klientových trvalých příkazů a souhlasů s inkasem z původní do nové banky včetně možnosti zrušit běžný účet v původní bance.   „Komerční banka nabízí dlouhodobě kvalitní produkty a služby, které se umí přizpůsobit potřebám každého konkrétního klienta. Pro zjednodušení přechodu mezi dvěma bankami včetně nastavení platebního styku stačí nyní v Komerční bance klientům jedna návštěva pobočky se dvěma doklady totožnosti a informování inkasujících společností (např. telefonní operátor) o změně banky. O vše ostatní se postaráme,“ uvedl Radko Belada, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví Komerční banky.     Aktivní přistoupení Komerční banky ke Standardu České bankovní asociace č. 22 je dalším znakem dlouhodobé snahy banky o zlepšování přístupu ke klientům. Doplňuje dlouhodobou iniciativu KB - Garantovanou úroveň služeb. Jejím prostřednictvím se banka zavázala udržovat vysokou kvalitu produktů a služeb pro maximální spokojenost svých klientů.


Přechod do KB je pro občany od 1. listopadu jednodušší

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15540414224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více