Přes tři tisíce klientů Komerční banky už platí kartou v chytrém telefonu


07. 10. 2016  14:32          komentáře (0)

Novinku Komerční banky (KB) – bezkontaktní platební kartu v mobilním telefonu (MojeMobilní karta) – si za první měsíc od uvedení na trh pořídilo a začalo aktivně využívat více než tři tisíce klientů, což je výrazně nad očekáváním banky. Možnost bezpečných a pohodlných plateb prostřednictvím chytrého telefonu představila KB ve spolupráci s karetní asociací Visa letos na konci srpna. Moderní platební nástroj mohou využívat klienti Komerční banky na přístrojích s operačním systémem Android verze 4.4 KitKat nebo vyšší a NFC (Near Field Communication). 

Přes tři tisíce klientů Komerční banky už platí kartou v chytrém telefonu




„Velký zájem klientů o bezkontaktní platební kartu v mobilu nás překvapil. Ukazuje se, že Češi jsou naklonění technologickým novinkám a po právu patří mezi průkopníky v bezkontaktních platbách. Na naší novince – MojíMobilní kartě – oceňují jednoduchost, zadávání PINu na mobilu a nikoli na terminálu a možnost zadávat i PIN u bezhotovostních transakcí do 500 Kč. Předpokládáme, že by si MojíMobilní kartu mohlo do konce letošního roku pořídit až 10 tisíc klientů,“ uvedl Mojmír Prokop, manažer Distribučních kanálů a Customer Intelligence Komerční banky.

Hlavní výhodou karty v mobilu od KB je, kromě bezpečnosti a jednoduchosti, i to, že funguje zcela nezávisle na mobilních operátorech. Další předností oproti již fungujícímu systému u konkurence je skutečnost, že karta je součástí aplikace pro mobilní bankovnictví (klient tedy nemusí stahovat žádnou další aplikaci), což umožňuje rychlé a jednoduché nastavení a ovládání karty (změna PIN, nastavení změněné klávesnice pro větší bezpečnost, limity placení s a bez PIN, vibraci při platbě, design atd.). Kartu si může uživatel zobrazit na ploše telefonu pomocí tzv. widgetu. Ten složí zároveň jako jeden ze čtyř způsobů, jakými lze kartou v mobilu platit.

Platba mobilem je založena na obdobné technologii jako platba bezkontaktní kartou, a proto je možné platit na všech existujících bezkontaktních terminálech, které v ČR tvoří již více než 70 %.

 



Přes tři tisíce klientů Komerční banky už platí kartou v chytrém telefonu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16403241104

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více