Přichází autorizace plateb přes selfie. Která banka bude první?


07. 03. 2017  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

INOVACE: Už ne jen otisk prstu, nebo třeba zastaralý pin kód. Nově přichází do praxe i autorizace plateb pomocí selfie. Společnost MasterCard vyvinula nové řešení, které mohou banky začít využívat. ČTĚTE DÁLE!

Přichází autorizace plateb přes selfie. Která banka bude první?




Na začátku byl pin, nebo heslo. Jen velmi nedávno jsme začali v širší míře používat otisk prstu u mobilních telefonů, nebo notebooků. Nyní přichází úplná novinka, možnost autorizace prostřednictvím selfie. Společnost MasterCard přitom už jedná s několika bankami o možnosti zavedení této novinky do praxe. Zatím však není jasné, která banka přijde s touto novinkou jako první.

Myšlenka použití selfie pro autorizaci finančních operací není úplně nová. Uvažuje se o ní již několik let. Namířena je zejména na mladší generaci, pro kterou může být tento způsob velmi zajímavou a vítanou změnou. Tento způsob autorizace se totiž veze na současné módní vlně selfie obrázků, kdy si lidé fotí sami sebe v nejrůznějších polohách a situacích. Není přitom jisté, že se tato novinka stane masovou záležitostí. Bude záležet na způsobu provedení, snadnosti použití i dostupnosti příslušných aplikací, nutných pro použití služby.

Zavedení nového způsobu autorizace lze určitě přivítat, na druhou stranu se ale jedná o další kanál vývoje, kdy ještě není zcela využit potenciál otisku prstu, který je přeci jen přístupnější a využitelnější pro širší okruh klientů bank.



Přichází autorizace plateb přes selfie. Která banka bude první?

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více