Přichází nová banka:
Equa bank představuje nové produkty a služby


20. 09. 2011  14:10     Kateřina Pospíšilová     komentáře (1)

Equa bank dnes oficiálně představila zcela novou nabídku produktů a služeb. Vychází tak vstříc náročným požadavkům českých klientů a jejich volání po transparentních a srozumitelných službách, které na českém trhu jednoznačně chybí. „Základem naší nové nabídky je řada nových a na českém trhu jedinečných produktů spolu s nejmodernějším a nejpokročilejším systémem pro internetové bankovnictví,“ říká generální ředitel Equa bank David Putts. „Přinášíme inovace a transparentnost, aniž bychom ztráceli cokoli ze standardní nabídky tradičních bankovních služeb. Pro klienty, kteří preferují osobní kontakt, jsou připraveni naši poradci v pobočkách, finančních centrech a klientském telefonním servisu. Equa bank je stabilní, kapitálově silná společnost a dnešními změnami se oficiálně stává univerzální bankou střední velikosti na národní úrovni,“ dodává Putts.





Mezi nové produkty Equa bank patří:

  ·         výběry ze všech bankomatů v České republice a v zahraničí za 9,- Kč, ·         debetní platební karta MasterCard v designu Equa bank a multiměnová platební karta v CZK, EUR nebo USD pro mezinárodní platby přes internet nebo na cesty do zahraničí, s níž zákazníci netratí na momentálně nevýhodném směnném kurzu, ·         založení běžného účtu přes internet, úrok 2,3 % p.a. na spořicích účtech, ·         snadný přechod: pro klienty, kteří chtějí přejít z jiné banky, Equa bank zařídí vše potřebné, včetně zaslání potřebných dokumentů kurýrem a vyřízení všech formalit s bývalou bankou, ·         refinancování hypoték, účelové hypotéky na nákup nemovitostí a neúčelové hypotéky. Pro nové zájemce o hypotéky budou připraveny atraktivní úrokové sazby a Equa bank zajistí potřebné dokumenty jako ocenění nemovitosti nebo výpisy z katastru nemovitostí.  

Equa bank dnes také spouští zcela jednoduché, přehledné a intuitivní internetové bankovnictví, které mimo jiné nabízí:

  ·         nastavení limitů pro platby přes internet (včetně jejich úplného zákazu), nastavení limitů pro výběry hotovosti z bankomatů a pro platby u obchodníků, ·         komplexní dvojjazyčnou bankovní aplikaci pro chytré telefony umožňující jako první na českém trhu kompletní správu a obsluhu účtů i karet přes iPhone a zařízení se systémem Android jak v češtině, tak v angličtině, ·         nezávislé zablokování a odblokování platebních karet, přednastavení limitů pro výběry z bankomatů.   Současná nabídka Equa bank je zaměřená především na běžnou retailovou klientelu, postupně se ale rozšíří o produkty pro malé a střední podniky. V průběhu následujících dvou let je v plánu i rozšíření existující sítě poboček, mini-poboček a finančních poradenských center na celkový počet 25 v celé České republice. V současnosti má Equa bank v České republice více než 5 000 klientů a provozuje 7 poboček, přičemž dvě další otevře v Brně a Ostravě ke konci září 2011.  

O internetbankingu jsme psali zde: https://www.bankovnipoplatky.com/exkluzivne-equa-bank-do-toho-brzy-slapne-15233.html

 

Značka Equa

  Nová značka na českém bankovním trhu chce nejen zaujmout zvukomalebným a mezinárodně rozpoznatelným jménem, ale také naplnit význam původního slova, ke kterému volně odkazuje – tedy rovný, přímý, férový. Název připomíná, že veškeré služby a procesy v Equa bank jsou rychlé, nekomplikované a zcela transparentní – tedy takové, jaké v současné době na českém bankovním trhu téměř postrádáme. Absolutní oddanost založená na nezaměnitelné zákaznické zkušenosti je stejně jako snaha dosáhnout více než 90% spokojenosti klientů vlastně interním příslibem značky Equa bank. Uvedení nových produktů a služeb na trh doprovodí rozsáhlá integrovaná mareketingová kampaň.   

Tým Equa bank

  Equa bank řídí generální ředitel a člen představenstva David Putts, který v regionu střední a východní Evropy úspěšně vybudoval již tři banky a v jehož schopnostech se spojuje strategické myšlení, podnikavost a zkušenosti s provozováním velké banky. Equa bank najala i řadu zkušených bankovních expertů, mezi nimiž jsou Radek Pluhař jako ředitel rizik, Ondřej Moravec jako provozní ředitel a předseda představenstva banky Leoš Pýtr.  

AnaCap Financial Partners LLP

  Za Equa bank stojí britský investiční fond AnaCap Financial Partners LLP, což je největší evropský specializovaný poradce pro private equity investice v sektoru finančních služeb. Fondy AnaCap spravují aktiva v hodnotě přesahující 1 mld. eur ve fondech typu private equity a v úvěrových fondech. V případě Equa bank jsou jejími spoluinvestory fondy spravované Goldman Sachs Asset Management, Morgan Stanley Alternative Investment Partners, Alpha Associates a Státem New Jersey/Hamilton Lane.   AnaCap je první evropskou private equity společností, která získala evropskou bankovní licenci a je také jediným evropským investorem do fondu typu private equity, který obdržel souhlas regulačních orgánů s převzetím plné kontroly nad třemi bankami ve třech různých zemích EU.   V rámci Evropské unie považuje AnaCap Českou republiku za trh s výjimečným růstovým potenciálem v oblasti finančních služeb a zdejší klienty za poučené zájemce o bankovní služby, kteří novou kvalitu na trhu uvítají. Z toho důvodu se společnost cítí být s regionem silně svázána.   Mini pobočka v Kotvě, v Praze:  


Přichází nová banka: Equa bank představuje nové produkty a služby

Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12527001728

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více