Příchod Air Bank na český trh vítám, rozšíří konkurenci, říká Patrik Nacher


19. 09. 2011  01:34     Aleš Rod     komentáře (0)

O Air Bank jsme v minulém týdnu psali několikrát. Proč? Z jednoho prostého důvodu. V minulém týdnu zástupci Air Bank rozptýlili nejasnosti ohledně svého vstupu na trh a, to hlavně, představili sazebník banky. Ten zaujal i majitele serveru www.bankovnipoplatky.com, Patrika Nachera.





Nacher uvítal především jeho přehlednost. „Jako letitý kritik poplatkové politiky bank mám radost z přehledného sazebníku, který se vešel na jednu A4. Klient v něm nenajde výjimky, hvězdičky, písmenka, vysvětlivky či nějaké dodatečné podmínky pod čarou. Zajímavý je také model, že služby stojí stejně bez ohledu na volbu kanálu – pobočku, telefon nebo internet,“ komentuje podobu sazebníku Patrik Nacher. S jednoduchostí produktového portfolia jde ruku v ruce snadná čitelnost určení obou účtů. „Na první pohled je zřejmé, pro koho budou – Malý tarif pro pasivní klienty, Velký tarif pro aktivní,“ myslí si Nacher.

.

VYPLATÍ SE VÁM AIR BANK? SPOČTĚTE SI TO NA NAŠEM KALKULÁTORU.

.

Podobně jako řada dalších odborníků, i on oslavuje každou novou banku vstupující na tuzemský trh. A nejinak je tomu s Air Bank. „Ano, její vstup vítám hned ze tří důvodů. Za prvé, rozšíření konkurence o Air Bank, navíc podpořené vstupem dalších bank, by měl být zárukou pokračování pro-klientsky orientovaných změn. Zadruhé, je nutné podtrhnout, že jde teprve o druhou ryze českou retailovou banku. Na pozadí celosvětové krize je tato informace velmi podstatná. A za třetí, banka přichází s několika nevšedními prvky, které by mohly rozhýbat bankovní trh u nás,“ říká Nacher.

.

KALKULAČKA POPLATKOŽROUTA TO NEVÝHODNÝM BANKÁM SPOČÍTÁ!

.

Nejen on byl velmi překvapen (až šokován) unikátní novinkou, kterou Air Bank ve vztahu k poplatkům pro své klienty přichystala. „Jistě, jde o možnost odmítnout poplatek, pokud je klient nespokojen se službou. Tento nevšední prvek považuji za téměř revoluční a možná až příliš ambiciózní nástroj. Ambiciózní ve vztahu ke specifické švejkovské české povaze,“ usmívá se Nacher. Air Bank se se svou nabídkou na trhu může prosadit. „Trochu v bezvětří se mohou cítit průměrní klienti, kteří jsou někde mezi Malým a Velkým tarifem a nemusí to pro ně být z hlediska poplatků optimální,“ upozorňuje však Patrik Nacher.



Příchod Air Bank na český trh vítám, rozšíří konkurenci, říká Patrik Nacher

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15534427040

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více