Příchozí platba ze Slovenska vám kvůli poplatkům může ukrajovat účet


18. 12. 2010  15:46     BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Příběh našeho čtenáře je velmi zajímavý. Kvůli vysokým bankovním poplatkům za příchozí platbu ze zahraničí se totiž inkasování platby za prodané zboží proměnilo na e-kontu u Raiffeisenbank v čisté "ujídání peněz z účtu".





Banka navíc klientovi sdělila, že platbu nelze odmítnout. Hypoteticky by tak šlo lehce vytunelovat účet kteréhokoliv klienta ve prospěch banky! Posuďte sami...

 

Dobrý den,

moje přítelkyně začala prodávat výrobky na internetu. Asi před týdnem jí přišla objednávka ze Slovenska. Zaplacení proběhlo jako platba na účet. Placená částka byla 140,- Kč  a banka si za příchozí platbu, která nejspíš proběhla přes swift, naúčtovala celých 200,- kč. Výsledkem je minus 60,-kč na účet mé přítelkyně.

Dnes jsem volal na infolinku banky, a tam mi bylo sděleno, že platbu nelze odmítnout. Ihned mě napadlo, že tento absurdní poplatek lze celkem lehce zneužít, když budete někomu chtít "zavařit", stačí mu jen ze Slovenska posílat nízké částky a jemu budou z účtu mizet celé stokoruny za bankovní poplatky.

Účet mé přítelkyně je produktem Raiffeisenbank s názvem e-konto. Chtěl bych se zeptat jestli je pravda, že příchozí platbu "nelze" odmítnout, zdá se mi to totiž tak trochu postavené na hlavu. Protože kdo by měl zájem na tom provádět takovéto bezhotovostní operace kromě bank, kterých přístup by byl v tom případě velmi neetický.

Díky 

Jan R.

 .

 .

Reakce serveru www.bankovnipoplatky.com:

Pokud jde o platby, které jsou nižší než poplatek za jejich zpracování, každá banka to řeší jinak. V tomto odkazuji na článek na webu, kdy jsme se dané problematice věnovali - https://www.bankovnipoplatky.com/zahranicni-platby-jak-je-to-s-poplatky-ktere-prevysuji-zaslanou-castku-4650.html. Ten o pokus, doslova o vytunelování účtu, už tu dokonce i proběhl. Bylo na občanské sdružení Ne základnám, posílali jim jeden cent....

P. Nacher

 



Příchozí platba ze Slovenska vám kvůli poplatkům může ukrajovat účet

Diskutovat (0)