PRIVÁTNÍ BANKOVNICTVÍ FWR UVÁDÍ NA ČESKÝ TRH NEJPRESTIŽNĚJŠÍ KREDITNÍ KARTU


14. 06. 2012  16:08     tz     komentáře (0)

V České republice bude možné poprvé získat „Rolls-Royce mezi kreditními kartami“. Kartu MasterCard World Elite začíná Raiffeisenbank nabízet klientům své privátní banky Friedrich Wilhelm Raiffeisen, držitelé karty získají ojedinělé služby především v oblasti concierge a pojištění. Privátní bankovnictví FWR tak přináší na český trh další ojedinělou službu, důraz na kvalitní a inovativní služby se odráží v prudkém nárůstu aktiv pod správou FWR.





Celosvětově nejprestižnější kreditní karta přichází na český trh, získat ji budou moci klienti privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR). Nová karta s názvem Friedrich Wilhelm Raiffeisen je nejprestižnějším typem karty MasterCard World Elite. „Jsme rádi, že jsme jedinou bankou, která na českém trhu nabízí takto prestižní kartu. Klienti našeho privátního bankovnictví ocení především celosvětový rozsah concierge služeb a velmi vysoké limity a standardy pojištění,“ uvedl Petr Vitásek, ředitel privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

     

„Karta World Elite od Friedrich Wilhelm Raiffeisenbank je nejprestižnější kartou na českém trhu. Bezkonkurenční je rozsah benefitů v oblasti pojištění, ale především jazykový rozsah a úroveň concierge, která je držitelům karet poskytována. Připravujeme také speciální nabídku využití letištního salonku MasterCard na pražském letišti. Karta samozřejmě zaujme i exkluzivním designem se stříbrným logem MasterCard, jehož použití je limitováno právě pro nejprestižnější karty,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku.

 „Vydávání karet World Elite se řídí náročnými požadavky na poskytované benefity. V této souvislosti nás velmi těší spolupráce s týmem Raiffeisenbank. Díky němu je Česká republika mezi 23 evropskými zeměmi, kde se karta World Elite vydává pro nejnáročnější klienty,“ dodává Ivana Laňová, obchodní manažerka MasterCard Europe pro Českou republiku.

Raiffeisenbank spustila nový koncept privátního bankovnictví pod značkou Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) v loňském roce. Od té doby přinesla na český trh nový standard služeb a řadu ojedinělých produktů, které doposud české privátní banky nenabízely, např. otevřenou architekturu či zakládání rodinných nadací a trustů.

„Privátní bankovnictví bylo v loňském roce naším nejrychleji rostoucím segmentem. Podařilo se nám nalákat řadu nových klientů, příjemný je pro nás fakt, že se nám daří získávat i klienty, kteří si doposud své peníze nechávali spravovat v Londýně či ve Švýcarsku. Tito klienti zjišťují, že už zde mohou získat stejně kvalitní služby, jaké jim nabízejí zahraniční privátní banky,“ dodal Petr Vitásek s tím, že aktiva pod správou FWR meziročně vzrostla o více než 20 % a celkově dosahují objemu v řádu desítek miliard korun.

Karta Friedrich Wilhelm Raiffeisen je unikátní rozsahem služeb pro klienta, ojedinělé služby nabízí především v oblasti pojištění, asistence a concierge. FWR karta nabízí skutečně komplexní concierge služby, a to po celém světě. „Klientům tak celosvětově zajistí např. letenky, ubytování, salonek pro hotelové jednání, pronájem auta i s řidičem, zaslání daru či květin či např. právní asistenci nebo překlad po telefonu,“ uvedl Petr Vitásek. V rámci Concierge klient dále získává např. aktuální zpravodajství, asistenční služby pro případ nenadálých situací, cestovní poradenství, informace o golfových hřištích nebo informace o lékařských službách v dané destinaci. Concierge je dostupná nepřetržitě v několika světových jazycích.

Od ostatních karet se karta odlišuje i rozsahem pojištění. Kromě běžně nabízeného rozsahu cestovního pojištění nabízí karta na cestách krytí i golfového či obchodního vybavení, odpovědnosti a osobních věcí. Dále má klient v ceně karty pojištění zneužití, přepadení u ATM, ochrany koupě a nejlepší ceny. Pojistné limity jsou samozřejmě výrazně vyšší než je tomu u běžných karet.

Součástí karty jsou rovněž služby Priority Pass (vstupy do VIP letištních salónků) a ELITE program se slevami a asistenčními službami. Karta dále nabízí výhodnější úrokovou sazbu (15% p.a pro bezhotovostní transakce) a delší bezúročné období (až 50 dní). Podmínky pro vydání karty jsou individuální, max. úvěrový rámec činí milion korun.

Podle odhadu FWR je pod správou českých privátních bank jen zhruba třetina peněz z těch, které by pod správou mohly být. Další třetinu spravují privátní banky v zahraničí a poslední část jsou peníze uložené v ČR, ale ne pod správou privátních bank, tedy jsou buď rozložené do různých bank nebo jejich majitel nevyužívá privátní služby.



PRIVÁTNÍ BANKOVNICTVÍ FWR UVÁDÍ NA ČESKÝ TRH NEJPRESTIŽNĚJŠÍ KREDITNÍ KARTU

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12490340320

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více