Proč chtějí při malém vkladu hotovosti třetí straně občanku?


05. 12. 2011  15:21     BP.com     komentáře (4)

Paní Miluše si ve svém dopise stěžuje na praxi, která je podle ní zbytečná a navíc ji zdržuje - když platí nájemné na účet třetí osoby, nejen že zaplatí vysoký poplatek, ale navíc ještě musí předkládat občanský průkaz. Slíbili jsme ji, že dopis zveřeníme, proto tak činíme...





Dobrý den,

 

 

.

přečetla jsem si v novinách článek o bankovních poplatcích, tak chci na toto téma taky zareagovat. Majiteli nemovitosti platím nájemné v hotovosti v bance na účet. Dokud měl majitel účet v Komerční bance, je to už několik let zpátky, neplatila jsem žádné poplatky při složení peněz v hotovosti na nájem, pak on přešel k české obchodní bance, tam jsem zpočátku platila poplatek při placení nájmu v hotovosti na jeho účet 30 Kč, pak to bylo už padesát Kč a od tohoto listopadu musím platit každý měsíc 70 Kč. Dále na mě vyžadují můj občanský průkaz, ze kterého si opisují veškeré moje údaje, ale na tom dokladě, který mi dají o zaplacení do ruky, abych se mohla s ním prokázat na sociálce, kde žádám o příspěvek na bydlení, tak tam nic není.

.

Každý měsíc je musím v bance prosit, aby tam napsali nájem, rok a měsíc, za který to platím, a moje příjmení. Ani razítko mi na to nechtějí dát, kopie je téměř nečitelná, a když na to upozorním, tak mi paní za přepážkou řekne, že za to nemohou. Štve mě, že mi ani nedokáží vysvětlit, proč najednou musím při placení předkládat svůj občanský průkaz, jinak mi nechce platbu přijmout. Přitom ta částka je menší než 5000 Kč, je to hrozné, když člověk i z toho mála co má, má ještě platit každý měsíc 70 Kč. Pro nás je to dosti značná částka, účet v žádné bance nemáme, protože peníze nám chodí poštovní poukázkou.

. Miluše


Proč chtějí při malém vkladu hotovosti třetí straně občanku?

poplatky a totožnost
Ideální je, když máte možnost převádět peníze bezhotovostně. To je poplatek kolem 5 Kč. Dokonce i p...
Lidi já nechápu vaši omezenost!
1/ Proti "praní špinavých peněz" vyžaduje ČSOB doklad totožnosti až od 100 TKč; 2/ částku nemusíte p...
Proč chtějí při malém vkladu hotovosti třetí straně občanku?
Ověření totožnosti kterékoliv osoby při vkladu na účet třetí osobě je z důvodu opatření proti praní ...
alternativa
Druhá možnost je na vklad v bance se vykašlat a částku zaplatit na poště poštovní poukázkou (typ A),...
Diskutovat (4)