Produktové novinky bank v listopadu


28. 11. 2011  15:16     Zdeněk Bubák     komentáře (4)

Další články

aké nové produkty nabízejí banky od listopadu? Zde je přehled novinek: GE Money Bank nabízí zvýhodněný účet pro podnikatelky, Hypoteční banka vymyslela hypotéku pro absolventy škol a manažery, Citibank přichází s účtem bez poplatků, UniCredit Bank začala vydávat průhlednou platební kartu a LBBW Bank představila svůj IQ Podnikatelský spořicí účet pro spořivé podnikatele.





GE Money Bank dává zelenou podnikatelkám



GE Money Bank podporuje ženy v podnikání nabídkou výhodného účtu. Konto Genius Business Silver získají začínající podnikatelky po dobu jednoho roku bez poplatku a s možností úvěru až do výše 100 tisíc korun. Na českém trhu ojedinělá nabídka navazuje na projekt Život nápadům, který na podporu podnikatelek spustila GE Money Bank již před rokem.

.

Ženy podle ankety GE Money Bank do začátku podnikání obvykle nepotřebují vysoké sumy. Třetině z nich by stačila částka do 100 tisíc korun. S kontem Genius Business Silver nabízí banka začínajícím podnikatelkám kontokorent ve výši 10 tisíc korun. Pokud provozují živnost déle než tři měsíce, může tento rámec dosahovat až 100 tisíc korun, a to bez dalších poplatků. V takovém případě vyžaduje GE Money Bank živnostenský list, občanský průkaz, tři výpisy z účtu a potvrzení o bezdlužnosti.
.
Podpora žen patří k dlouhodobým celosvětovým projektům GE Capital - mateřské společnosti GE Money Bank. Do projektu Banking on Women, který podporu žen zastřešuje, se po celém světě zapojilo již 32 tisíc žen.

Více čtěte zde.

Hypoteční banka představuje hypotéku pro absolventy a pro manažery


Hypoteční banka přichází s novou hypotékou, kterou lze chápat jako dlouhodobou investici, jejíž splácení je možné přizpůsobit finančnímu výhledu klienta. Od listopadu letošního roku banka doplnila svou nabídku produktů o dva speciální hypoteční úvěry, jejichž podmínky a nastavení reflektují finanční situaci absolventů škol a také mladých manažerů. Pro obě skupiny je hypotéka běžným startem pro pořízení samostatného bydlení, zároveň je však velmi pravděpodobné, že se příjmy absolventů i manažerů budou v čase měnit – narůstat nebo klesat podle aktuální životní situace.

.

„Naše nová nabídka je v dobrém slova smyslu pobídkou k samostatnosti a zároveň odpovědí na narůstající trend v počtu absolventů vysokých škol, kteří tak mohou řešit své bydlení už na počátku kariéry. Současně i mladým a úspěšným manažerům, kteří dnes mohou do svého bydlení investovat, nabízíme výhodné finanční podmínky, aby je hypotéka v budoucnu neomezovala například při zakládání rodiny “, říká Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky.

Hypotéka pro absolventy zejména vysokých, ale i středních škol je vhodně nastavena právě v těch parametrech, které mohou být na začátku kariéry z hlediska trvalého příjmu problematické. Nabízí progresivní splácení hypotečního úvěru,  tzn. splátky jsou ze začátku nižší a postupně se zvyšují, splatnost až 25 let i možný odklad začátku splácení až o 1 rok (po tuto dobu se splácejí jen úroky). Výhodou je zejména postupný růst výše splátek a možnost ušetřit finance i na vybavení domácnosti.
.
Hypotéka pro manažery je nastavena obráceně, počítá na začátku s vyšším příjmem, tedy i vyšší splátkou, která se postupně snižuje. Toto tzv. degresivní splácení hypotéky funguje dobře pro situace, kdy například jeden z partnerů odchází na mateřskou dovolenou a rodina očekává výpadek jednoho z příjmů. Současně na startu takové hypotéky získává klient výhodnou úrokovou sazbu nižší o 0,1% p.a., volí si výši první splátky a ve výsledku také méně zaplatí na úrocích. Tato hypotéka je omezena minimální výší 1,5 milionu korun.

Citibank představila účet bez poplatků


Citibank rozšířila nabídku služeb pro retailovou klientelu a od 15. listopadu 2011 začala nabízet nový balíček produktů a služeb pod názvem Citikonto Plus. Ten klientům umožní zvolit si libovolnou kombinaci bankovních služeb s možností výběru běžného, spořicího či investičního účtu podle svých potřeb. Klient k balíčku Citikonto Plus získá zdarma debetní kartu a internetové, telefonní i mobilní bankovnictví. Výhodou nového balíčku Citikonta Plus je také možnost 4 výběrů hotovosti zdarma z jakéhokoliv bankomatu v ČR. Pokud klient na účet měsíčně pošle alespoň 25 000 Kč, neplatí za jeho vedení žádné poplatky. Nebo pro bezplatné využívání účtu musí mít klient průměrný měsíční zůstatek na všech účtech v rámci balíčku minimálně 250 000 Kč. V případě, že klient nesplní výše uvedené podmínky, zaplatí za vedení 169 Kč měsíčně. První tři měsíce od podepsání smlouvy je však vedení balíčku Citikonto Plus zcela zdarma pro každého.

Více čtěte zde.

Průhledná platební karta od UniCredit Bank


UniCredit Bank přišla s průhlednou kartou na znamení toho, že chce klientům nabízet transparentní produkty, které nemaskují žádné skryté poplatky nebo další podmínky, a to ať už se jedná o osobní konta, platební karty, či internetové bankovnictví.

.

„UniCredit Bank je banka, která nic neskrývá a snaží se, aby její produkty byly pro klienty přehledné a transparentní,“ uvedl Leoš Pokorný, manažer kartového oddělení UniCredit Bank. „Průhledná karta má symbolizovat tuto transparentnost a jednoduchost při každodenních platbách.“
.
Nová průhledná debetní karta VISA Electron je k většině Osobních kont UniCredit Bank zdarma. Banka umožňuje majitelům uvedených kont realizovat bezplatně výběr kartou z téměř 19 tisíc bankomatů skupiny UniCredit prakticky po celé Evropě. Jde tedy o mezinárodní elektronickou debetní kartu, která umožňuje bezhotovostní platby v ČR a v zahraničí, výběry hotovosti z bankomatů, vklady hotovosti přes bankomat UniCredit Bank na účty vedené UniCredit Bank. Platnost karty je 3 roky.

Více čtěte zde.

Podnikatelé mohou spořit s IQ Podnikatelským spořicím účtem od LBBW Bank


IQ Podnikatelský spořicí účet je určen všem podnikatelům a společnostem s obratem do 300 mil. Kč. Na IQ Podnikatelský spořicí účet můžete kdykoliv vkládat libovolnou částku v hotovosti, převodním nebo trvalým příkazem z běžného účtu u LBBW Bank nebo jakékoliv jiné finanční instituce, a to zdarma. Účet je vedený v korunách nebo v eurech a úroková sazba činí 0,65 % p.a. pro české koruny a 0,55 % p.a. pro vklady v eurech.
.
Výhody IQ Podnikatelského spořicího účtu:

  • zdarma vedení spořicího účtu
  • zvýhodněná úroková sazba*
  • úroky jsou připisovány měsíčně
  • domácí příchozí platby a hotovostní vklady v CZK zdarma**
  • přístup k účtu z kterékoliv pobočky LBBW Bank
  • nemusíte mít běžný účet u LBBW Bank (nemusíte měnit svoji banku)
  • zdarma internetové bankovnictví zahrnující informační služby (máte k dispozici informace o stavu spořicího účtu 24 hod. denně)

* Minimální vklad na spořicí účet činí 1 000 Kč nebo 40 EUR, úročeny jsou pouze vklady do 5 000 000 Kč nebo 200 000 EUR.
** Platí pro spořicí účet vedený v CZK.

Výpovědní lhůta je 1 měsíc

Úroková sazba na IQ Podnikatelském spořicím účtu je pohyblivá v závislosti na vývoji trhu. IQ Podnikatelský spořicí účet je s jednoměsíční výpovědní lhůtou, při předčasném výběru je účtován sankční poplatek.

Porovnejte si náklady na vedení bankovních účtů na Finparádě:


Finparáda / Bankovní účty / Osobní účty



Produktové novinky bank v listopadu

Diskutovat (4)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15499548768

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více