Projekt Rozumíme penězům má novou lekci – o pojištění


05. 11. 2012  16:24     tz     komentáře (0)

Projekt finančního vzdělávání dětí Rozumíme penězům rozšiřuje výuku o novou lekci Pojištění. Téma bylo představeno na setkání škol zapojených do Klubu Rozumíme penězům. Celkem 50 pedagogů z 30 škol si na odborné konferenci konané ve dnech 1. a 2. listopadu v hotelu Albion na Praze 5 prohloubilo vědomosti z oblasti pojištění majetku i osob. Projekt Rozumíme penězům probíhá na 82 základních školách dosud v 7 krajích, od začátku příštího roku k nim přibydou také školy ze Zlínského kraje.





„Jen finančně gramotný učitel může efektivně a smysluplně vzdělávat v tomto tématu své žáky. Proto vznikl Klub Rozumíme penězům, který sdružuje školy, na nichž probíhá výuka dle našeho projektu. Pro pedagogy ze zapojených škol připravujeme vzdělávací akce s aktuálními tématy ze světa financí, poskytujeme jim supervize a nové či aktualizované materiály do výuky,“ říká Stanislava Křížová, manažerka projektu Rozumíme penězům. „Na posledním setkání Klubu jsme se věnovali především tématu pojištění. To je zároveň novou lekcí projektu, kterou momentálně připravujeme ve spolupráci s odborníky z ING Pojišťovny,“ dodává.

 

Listopadová konference Klubu Rozumíme penězům se zaměřila na pojištění majetku a osob a další související témata. Program obohatila například přednáška Jiřího Rusnoka o důchodové reformě a horké novinky z oboru představili zástupci ministerstva financí i školství. Z dalších odborníků zaujal účastníky hlavně dětský psycholog Václav Mertin se svým pohledem na problematiku kapesného a jeho roli ve finančním vzdělávání dětí.

 

„Když chceme, aby se děti naučily hospodařit s penězi, musíme jim dávat kapesné a to nejlépe už od nejútlejšího věku. Kapesné je jako výuková pomůcka, aby se dítě naučilo s penězi manipulovat. Důležité je dávat dětem kapesné pravidelně, bez zásluhy a věkově přiměřené částky, u kterých nám nebude vadit, ani když je děti utratí i za něco, co mi dospělí považujeme za blbosti,“ doporučuje Václav Mertin.

 

Projekt Rozumíme penězům se rozšíří na Moravu

V současnosti probíhá výuka Rozumíme penězům v sedmi krajích: Středočeském, Plzeňském, Libereckém, Pardubickém, Královéhradeckém, v kraji Vysočina a v Praze. Celkem jde o 82 zapojených základních škol. Po Novém roce se k nim přidají další školy ze Zlínského kraje. Realizátorem projektu Rozumíme penězům je občanské sdružení AISIS, finančním expertem a jedním z tvůrců projektu je GE Money Bank. Cílovou skupinou jsou hlavně žáci ve věku 11 – 15 let a jejich učitelé. Záměrem projektu je zvýšení finanční gramotnosti školáků, snahou je naučit děti základům zodpovědného přístupu ke správě osobních financí. Dosud jím prošlo přes 11 000 žáků a finančními experty z banky bylo proškoleno téměř 2 000 učitelů.

Projekt Rozumíme penězům je podporován z fondů Evropské unie, státního rozpočtu ČR a ze zdrojů GE Money Bank – ta finančně podporuje například aktivity Klubu Rozumíme penězům.Více informací najdete na www.rozumimepenezum.cz.



Projekt Rozumíme penězům má novou lekci – o pojištění

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15224547008

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více