Prosincové fondy ČSOB


03. 12. 2011  11:50     Pavla Hávová     komentáře (0)

V posledním měsíci roku přichází ČSOB s nabídkou fondů dynamického i konzervativního charakteru. K zajištěným fondům, mezi které patří například Global Partners ČSOB Fixovaný click 18 či Horizon ČSOB Duo Bonus 1, přibude nový fond s podmíněnou ochranou investic Global Partners ČSOB Vitálních firem 1.





„Nový fond Global Partners ČSOB Vitálních firem 1 je určen pro zkušenější investory. V jeho majetku je třicet pečlivě vybraných firem z celého světa, především USA a Velké Británie, které nakupují vlastní akcie, což často vede ke  zvýšení jejich ceny,“ popisuje nový fond Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnost.

 .

Global Partners ČSOB Vitálních firem 1 je vhodný pro dynamičtější klienty, kteří se nebrání podstoupení rizika za potenciálně vyšší výnos. Investiční horizont fondu je 5 let a téměř 7 měsíců. Výnos je vázán na vývoj koše 30 akcií společností, které uplatňují politiku zpětného odkupu akcií (tzv. buy-back). V případě, že konečná hodnota koše akcií poklesne o méně než 25 % oproti počáteční hodnotě a jsou splněny i další podmínky stanovené v prospektu fondu, je při splatnosti fondu vyplacena původně investovaná částka. Naopak při poklesu konečné hodnoty koše akcií o více než 25 % oproti počáteční hodnotě se investor podílí na ztrátě, která je ale snížena o 25 % (např. při poklesu konečné hodnoty o 30 % činí ztráta 5 %).

 .

Z minulého měsíce stále zůstávají v nabídce následující produkty:

  • Global Partners ČSOB Fixovaný click 18
  • Horizon ČSOB Duo Bonus 1
  • Životní pojištění Maximal Invest s podkladovým fondem ČSOB Duo Bonus 4
 .

Zajištěné fondy jsou jednou z nejzajímavějších forem investování. Svým průměrným ročním výnosem převyšují běžné vkladové produkty, na rozdíl od nich lze navíc u zajištěných fondů za podmínek stanovených právními předpisy využít osvobození od 15% srážkové daně. Plusové body zajištěné fondy získávají i tím, že při splatnosti za splnění příslušných podmínek ochraňují původní výši vložených prostředků. Stav investice lze kdykoli kontrolovat prostřednictvím internetu, přičemž aktuální výši částky lze ze zajištěných fondů kdykoli během několika dnů vybrat.

 .

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Pro zajištěné fondy platí, že vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. U fondů s podmíněnou ochranou investice se uplatňují ještě další podmínky uvedené vždy u daného fondu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.



Prosincové fondy ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12527286832

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více