Proti vlastní nešikovnosti se při cestě do zahraničí pojišťuje už každý druhý


27. 02. 2012  10:41     Petr Milata     komentáře (0)

Paní Nováková* vyrazila do Alp na hory, kde se ubytovala v luxusním hotelu. Když vycházela z koupelny zabalená v osušce, začal zvonit telefon. Rozeběhla se k němu, ale zakopla a spadla na stůl, ze kterého spadl popelník se žhavým popelem a zapálenou cigaretou. Netradiční lavinový efekt poškodil zařízení hotelu (gauč, koberec, stůl a záclona) v celkové hodnotě 60 tisíc korun. Tento účet za paní Novákovou zaplatila ČSOB Pojišťovna, protože si k cestovnímu pojištění sjednala i pojištění odpovědnosti. Možnost způsobení škody třetí osobě v zahraničí si uvědomuje stále více lidí. K cestovnímu pojištění si odpovědnost sjednává už každý druhý klient.





„Mnohem častější jsou méně kuriózní případy, ale v posledních letech se také stále častěji setkáváme s mnohem závažnějšími událostmi, například se srážkami lyžařů na sjezdovce. Tuto zimu si k našemu cestovnímu pojištění sjednalo pojištění odpovědnosti bezmála 50% klientů.  Dá se tedy říci, že téměř každá druhá smlouva cestovního pojištění zahrnuje i pojištění odpovědnosti za škodu,“ uvedl Vít Janouch, produktový manažer cestovního pojištění ČSOB Pojišťovny.

 

Zájem není sezónní, ale trvalý. “V posledních pěti letech se meziroční nárůst pojištění odpovědnosti pohyboval mezi 2 a 5 %,“ doplnil Vít Janouch s tím, náklady na pojištění odpovědnosti jsou v porovnání s náklady na úhradu případné škody třetí osobě v zahraničí zanedbatelné. „Lze sjednat už od 6 korun za den, pravděpodobně i díky cenové atraktivitě je o něj zájem,“ uvedl.

 

* jméno klientky bylo z důvodu ochrany osobních údajů změněno



Proti vlastní nešikovnosti se při cestě do zahraničí pojišťuje už každý druhý

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12532344544

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více