Průzkum Equa bank:
tři čtvrtiny klientů bank zvažují refinancování hypotéky


11. 03. 2013  15:55     tz     komentáře (0)

Tři ze čtyř Čechů, kteří mají hypotéku, zvažují možnost refinancování a budou se při konci fixace svých hypoték zajímat o nabídku konkurenčních bank. Rozhodovat se budou především podle výše úrokové míry, výše splátky a dodatečných poplatků. Vyplývá to z interního průzkumu, který si nechala zpracovat Equa bank.

Průzkum Equa bank: tři čtvrtiny klientů bank zvažují refinancování hypotéky




„V tomto roce by mohlo být refinancováno až 113 000 hypotečních úvěrů. Klienti bank tak mají při současné situaci na trhu unikátní možnost vylepšit svůj rodinný rozpočet. Pokud se udrží dnešní výhodné úvěrové podmínky, lze očekávat snížení sazby fixace v průměru až o 1,5 % a úsporu domácností na úrocích v přibližné výši 3,5 miliardy korun,“ říká Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.
Kromě výše úrokové sazby a splátky zajímá klienty při refinancování též možnost předčasných splátek, rychlost poskytnutí úvěru, variabilní splátky, pojištění schopnosti splácet a možnost odkladu splátek.

Faktory ovlivňující volbu hypotéky
undefined


Z průzkumu Equa bank rovněž vyplynulo, že čtvrtina klientů není spokojena s bankou, která mu poskytla hypotéku. Nejčastěji si přitom stěžují klienti na poplatky a výši sazby a na komunikaci s bankou při řešení problémů nebo v případě dotazů.

undefined


Equa bank nabízí v současné době hypotéky na refinancování hypoték s úrokem od 2,89 % p.a., účelové hypotéky od 2,99 % p.a., neúčelové hypotéky s úrokovou sazbou od 4,99 % p.a. Splatnost hypotéky u Equa bank je 5 – 35 let, úrokovou sazbu lze zafixovat na 1, 3 nebo 5 let. Hypotéku lze při dodržení podmínek získat i bez doložení příjmu (Hypotéka BEZ) nebo na základě zohlednění úvěrové historie s méně významnými záznamy v úvěrových registrech, které by v jiné bance bránily k získání hypotéky (Hypotéka FIT).
Do konce března 2013 nabízí Equa bank ke všem sjednaným hypotékám bonus ve výši 5.000 korun.



Průzkum Equa bank: tři čtvrtiny klientů bank zvažují refinancování hypotéky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12492967232

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více